Hotell i Florens

Villa La Massa

Villa La Massa Villa La Massa
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Om du letar efter ett boende med förstklassig service och vackra omgivningar samtidigt som du vill ha närhet till Florens och flera av Toscanas underbara platser som Chiantiområdet, då kan du titta närmre på detta hotell.

Det bästa är det idylliska läget

Läget är som sagt helt perfekt, i alla fall för dig som vill ha en liten oas att komma tillbaka till efter en händelserik dag. Floden Arno slingrar sig förbi hotellet och du får, trots närheten till både Bagno a Ripoli och Florens en lantlig känsla. Fast i lyxigare miljö förstås och att den vackra byggnaden från 1500-talet är med i Leading Hotels of the World är inte så märkligt.

Läs mer om Villa La Massa

Ett historiskt 1500-tals hus

Villa La Massa tillhörde ursprungligen den kända familjen Medici och det var först år 1948 det blev förvandlat till ett lyxhotell. Efter en totalrenovering av ägarna till Villa d'Este Hotel (ett systerhotell vid Comosjön) år 1998 öppnade hotellet upp igen och den 500 åriga historien kunde leva vidare, så att vi i dag kan njuta av renässansen storhet och dåtidens aristokraters livsstil.

Citronträd och olivlundar

Hotellet är omgiven av ett underbart landskap med citronträd och olivlundar och ägorna är på ca 22 hektar. Att floden Arno flyter alldeles intill skapar en extra romantisk atmosfär och området lockar till sköna promenader. Du kan till och med skönja Chianti Ruffina's vackra gröna kullar och du har endast ca 26 km till mysiga Greve in Chianti och dess vackra omgivning.

Hotellet har, som nämnt, en fin trädgård och här har kökschefen sin egen lilla hörna där han odlar grönsaker, örter och frukter som han sedan kan använda i sitt kök. Som gäst är du mer än välkommen att följa med honom ut när han ska se om sitt lilla "skötebarn". Runt om hotellet växer olivträd och man tillverkar (begränsat antal) sin egen olivolja.

Andrea Quagliarella heter kökschefen

Villa La Massa har en restaurang, Il Verrocchio, där det är Andrea Quagliarella som håller i trådarna. På menyn hittar du givetvis både regionala som lokala specialiteter och ett typiskt medelhavskök. Att hitta ett gott vin till maten är inte svårt och sommelieren har runt 400 märken att erbjuda, givetvis kan du beställa in några av Italiens finaste viner och då speciellt med fokus på Toscana. Den goda maten och drycken kan du njuta av inomhus eller ute på terrassen som blickar ut över floden.

Utöver restaurangen finns det två barer, Medicean Bar och Pool Bar samt en Tuscan Bistrot. Medicean Bar kan erbjuda en stor selektion av grappa, whiskey, konjak och coktails. Pool Bar har öppet under sommarhalvåret och ligger nära poolen så att du kan få förfriskningar under dagens lopp. Här har du utsikt över floden Arno. Tuscan Bistrot hittar du i den nobla villan intill Medicean Bar och här kan du njuta av en skön atmosfär samtidigt som du njuter av lunchen och middagen.

Hotellet har en gedigen vinkällare där du kan provsmaka viner, hotellets egen olivolja, ostar och kallskuret. De kan även ordna privata luncher i vinkällaren. För mer information hör med receptionen när du checkar in.

En dag med total avkoppling

Även om Toscana bjuder på en uppsjö av sevärdheter och aktiviteter kan det vara skönt att en dag bara få koppla av. Antingen kan du slå dig ner i en av de solstolar som finns utplacerade runt den uppvärmda utomhuspoolen, eller så besöker du hotellets SPA-avdelning. Här har du turkiskt bad, sauna, roman pool med hydromassage och s.k. sensory showers. Du kan beställa olika behandlingar och massager. Här finns ett gym och möjlighet till yoga.

Att rida kan också vara avkopplande och i närheten av hotellet finns det möjlighet till detta, faktiskt året runt. Inom gångavstånd finns en tennisklubb och som gäst på Villa La Massa får du nyttja en bana utan extra avgift (här finns 16 stycken). Andra omtyckta sysselsättningar är joggingturer i området, mountain bike och trekking.

Det finns endast 37 rum

Hotellet har, trots sin storlek, inte så många rum vilket bara är till en fördel. Här finns endast 37 rum som är fördelade på tre byggnader, Villa Nobile, Il Mulino och Il Villino. Inredningen är komfortabel och tidsenlig för att skapa den rätta känslan. Utsikten kan variera allt ifrån trädgården till floden och kullarna. Samtliga rum har faciliteter som aircondition, Wi-Fi, Sat-TV, minibar, kassafack och badrum med hårtork. Det kan vara bra för dig att veta att det finns olika typer av kuddar att välja mellan.

Läs om rummen på Villa La Massa

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map