Omdömen från Terrazza Belvedere

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Terrazza Belvedere

Läs personliga omdömen av Terrazza Belvedere som ligger i Florens. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Terrazza Belvedere. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Fin lägenhet

Fin lägenhet, bra placering i Florens lätt att ta sig runt i staden - dåligt med parkering till bilen, men vi lyckades till sist. Bra service

Terrazza Belvedere
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Terrazza Belvedere
Trerumslägenhet med 5 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2018
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Riktigt fint läge

Vi skulle ringa för att mötas upp för att få nyckeln till lägenheten, vilket fungerade bra.
Jag är dock inte ett fan av att man tar bilder på samtliga pass med en mobiltelefon, jag menar att man borde kunna göra detta på ett annat sätt, då det verkade lite tillfälligt.
Det hade också varit bra om allt hade varit inkluderat i priset, istället för att behöva betala 137 euro för el/vatten/värme, turistskatt och städning. Det tycker jag är lite i överkant.

Florens som semester-destination

Vi flög till Pisa och tåg tåget till Florens. På stationen tog vi en taxi, men kunde också ha tagit buss 6 som vi blev visade till av en vänlig man som hade gjort en lite business av att visa turister till sina boenden för 1 euro - men då fick du också en karta! :)
Vacker utsikt över taken, och duomen från takterrassen i lägenheten. Lägenheten är lite sliten med möbler som behöver en varm hand.
Annars ligger allt inom promenadavstånd, både inköpsmöjligheter och sevärdheter, kom ihåg att boka inträde till duomo, uffizierna och andra sevärdheter redan hemifrån.
En riktigt bra och god restaurang: Ristorante il Paiolo, Via del Corso 42.

Terrazza Belvedere
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Terrazza Belvedere
Trerumslägenhet med 5 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 4 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Centralt placerad lägenhet i Florens

Lägenheten ligger bra placerad i Florens, ca 1 km från Duomo. Kräver starka ben då man ska stiga upp för 63 trappsteg flera gånger dagligen, och därtill bära upp allt man köper under dagen (vatten osv). Från lägenhetens terrass har man en vacker utsikt över Florens och får en inblick i hur det ser ut bakom husen. Här gömmer sig som trädgårdar, terrasser, balkonger, alla olika utformade. Ett minus med terrassen är att den inte är övertäckt och därmed blir oanvändbar under de varmaste timmarna - vi löste problemet med ett gammalt laka och gaffatejp. Florens bjuder på allt, både shopping, mat, historia och storstadsliv så man kan lätt få en vecka att passera fort.

Rekommendationer till andra gäster

Läget är ca 100 meter från Piazza Sant Ambrogio. Här finns en rätt stor marknad, många restauranger och en matbutik. Här finns också en parkeringskällare med observera att den kostar 3 euro i timmen oavsett hur länge du står där (detta upplyser inte In-Italia om och vi fick betala 96 Euro för de första 44 timmarnas parkering). Använd er av denna källare för att packa ur bilen, men flytta den sedan, jag rekommenderar till Parkeringskällaren Fortezza Fiera där det kostar 20 euro (år 2016). Det är ca 2 km promenad tillbaka till lägenheten. Vi undersökte andra parkeringsmöjligheter och denna lösning är den absolut billigaste.
Kom ihåg att italienarna har "coperto", det vill säga att du betalar för att sitta på restaurangen - oavsett om du äter en middag eller bara dricker kaffe.

Terrazza Belvedere
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Terrazza Belvedere
Trerumslägenhet med 5 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fin höstvistelse i Florens

Vi var från första stund mycket nöjda med servicen. Väl framme i lägenheten möttes vi av en mycket rar ägare, som grundligt gick igenom vad vi behövde veta. Då vi vid ett tillfälle av misstag låste oss ute kom hjälpen också fort, tack för det. Både lägenheten och läget passade oss fint och utsikten mot Domkyrkan kunde inte vara bättre. Med vänlig hälsning Kirsten Wrem

Terrazza Belvedere
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Terrazza Belvedere
Trerumslägenhet med 5 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2015
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

En fantastisk vecka på Terazza Belvedere med en av Florens bästa takterrasser

Vi var en norsk och tre danskar som spenderade en vecka i lägenheten Terrazza Belvedere i Florens mellan 6-13 september 2014.

Vi hade på förhand kontaktat ägaren, Cristina Consigli Mancini och avtalat ankomstdag. Det var 30 grader och gassande sol. Det lovade bra! Vi blev bemötta av hennes son, Emanuelle, som tog väl hand om oss, visade oss runt i lägenheten och besvarade våra frågor. Lägenheten var perfekt för 2 par, med 2 stora sovrum och 2 badrum. Köket var litet och smalt, men vi lyckades bra att göra en god middag där för 4 personer. Det var väl utrustat för våra behov och det var första gången vi har hyrt en lägenhet i Italien där det fanns en kaffebryggare! Takterrassen var fantastisk. Vi stannade mestadels på takterrassen morgon och kväll. De flesta dagar var mycket varmt, och vi saknade taket på solskyddet som hade inrättats på terrassen. På terrassen var det härligt tyst och lugnt och det var underbart härligt att titta på alla andra terrasser och tak runt omkring - med Duomo i fjärran.

Om vi ??ska nämna något negativt, måste det vara att det på natten är mycket bullrigt nere från Via dei Pilastri, både från bilar som kör mycket snabbt på gatan, från människor som talar mycket högt och gå på gatan hela natten och från sopbilarna som hämtar skräp och flaskor varje natt. Vi valde att stänga fönsterluckorna, sätta på luftkonditionering tidigt på kvällen och ha fönster stängda hela natten.

Rekommendationer till andra gäster

Hemifrån hade vi läst att det i Florens (liksom i många andra italienska städer) finns en ZTL-zon som man får böter om man passerar. Detta stressade oss en del före avresa då vi tidigare fått en bot från italienska myndigheter vilken kostade oss 100 Euro för endast 1 passage. Vi studerade kartan noga och upptäckte att ZTL-zonen går längs huvudvägen SS67 som omringar staden. Vi såg att det låg ett parkeringshus på Piazza Beccaria. Det var lätt att hitta, kostade max 20 Euro per dygn, och låg endast 10 minuters promenad från lägenheten. Trafiken i Florens är något säreget. Här kör en och två personer på mopeder, in och ut mellan bilarna i hög fart. Det är helt otroligt att det inte sker fler olyckor.

Vi spenderade bara 2 heldagar i själva staden Florens där vi gick omkring och tittade på människor och de vackra gamla byggnaderna. Självklart tog vi en tur förbi Duomo och Ponte Vecchio. Lunch åt vi på olika barer och caféer och det var alltid ett nöje att sitta med ett glas vin och titta på människorna som gick förbi. Under veckan vi var där var det inte lika många turister som under högsäsongen och det passade oss bra! Sista dagen i Florens gick vi till Mercato Centrale di San Lorenzo, stadens största saluhall. Där köpte vi olika sorters ost och korvar som vi åt på terrassen på kvällen.

Vi var på vinprovning i Montepulciano hos Poliziano och Boscarelli, samt hos Le Corti som ligger i San Casciano in val di Pesa. Vi har varit hos Le Corti många gånger! De har vårt favoritvin, Don Tommaso, som vi beställer och får eftersänt till oss i Danmark. Under semestern fick vi också smak för vinerna från Toskana och Vino Nobile di Montepulciano, och vi har smakat några fantastiska exemplar!

Vi var också på utflykter till San Gimignano och Pisa, samt en tur- och returutflykt längs SR222: vinvägen. Den bjuder på helt fantastisk natur och vi blir aldrig trötta på att beundra landskapet med sina vinrankor och olivlundar.

Vi försökte hitta mindre restauranger och trattorior i närheten av lägenheten och vi kan rekommendera ett besök lite längre upp på Via dei Pilastri, på en restaurang som heter Aquacolla där borden står tätt och stämningen är god och servicen topp. Vi rekommenderar att ni ringer och bokar bord då det blev helt fullt under tiden vi var där. Ett annat bra ställa att äta på är Trattoria Accadi som ligger på en sidogata till Via dei Pilastri. Samma goda service och smakfull mat, något som gjorde att vi besökte dem 2 kvällar.

Terrazza Belvedere
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Terrazza Belvedere
Trerumslägenhet med 5 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2014
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Terrazza Belvedere

Terrazza Belvedere
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Terrazza Belvedere
Trerumslägenhet med 5 sovplatser

Dock: De fyra stolarna runt matbordet i lägenheten är eländiga!
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Lever upp till bilden av utsikten

Bra centralt läge, bra kök som man faktiskt kan laga mat i - och en marknad precis runt hörnet - och en fantastisk takterrass. Det finns också bra lokala matställen.

Terrazza Belvedere
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Terrazza Belvedere
Trerumslägenhet med 5 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2013
Antal resande 3 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Centralt beläget, bra lägenhet

Fantastiskt läge mitt i hjärtat av Florens.
Riktigt fin lägenhet.
Fattas bara den där parasollen på terrassen!

Rekommendationer till andra gäster

Om man kommer med bil är det mycket besvärligt och dyrt med parkering.
Vi kan rekommendera:
Garage d'Azeglio
Via Alfiereri, 1r/7r
50121 Firenze
- som ligger nära lägenheten.
Ni får lämna bilnyckeln där, men det var inga problem.

Terrazza Belvedere
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Terrazza Belvedere
Trerumslägenhet med 5 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Terrazza Belvedere i Florens i april

Vi vill gärna tillkännage vår fulla tillfredsställelse med er fina och professionella service, och snabba svar på våra diverse frågor. Våra önskningar blev verkligen uppfyllda. Lägenheten i Florens levde upp till förväntningarna, och vi hade ett positivt möte med ägaren vid ankomst och avresa.
Takterrassen med den vackra utsikten var svår att lämna! När det blev riktigt varmt, hade det dock varit bra om där var ett parasoll (det har även andra gäster uppmärksammat tidigare).

När man är i Florens, är ett besök i den lilla staden Fiesole ett måste. Lätt och inom en halvtimme med lokal buss.

Det är nu tredje gången vi har nyttjat In-Italia, tidigare i Rom och nu i Florens. En sak är säker - det är slut med hotell!
Det har varit fantastiska resor från start till slut - jag kommer tillbaka nästa gång jag ska till Italien, oavsett om det blir med familjen eller med vännerna!

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Ulla med familj från Umeå i Sverige bodde på Terrazza Belvedere i Florens från den 28. juni till den 5. juli 2012.

Allt har fungerat jättebra från er sida och vi kommer säkert att boka andra boenden med er. Vad det gäller Terazza Belvedere, så stämde lägenheten med vad ni uppgett, förutom att köket var mycket litet. Att diska för hand var nästan omöjligt.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2012
Antal resande 3 Vuxna, 1 Barn
Namn

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 Nästa sida
 
search map