Florens, Toscana Semesterlägenheter i Florens

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
1

Hämtar innehåll

Som en internationell maktmetropol är Florens dagar räknande, och kommer förmodligen aldrig tillbaka igen, men historia och kultur kan inte tas ifrån Toscanas största stad, här vid bredden av floden Arno. I forna tider var Florens befolkning på andra plats efter Paris, och det var härifrån den italienska kulturen och ekonomi spred sig och gav Italien en ny guldålder.

Florens finansfurstar lockade de största tänkare och konstnärer i landet och från de flesta av södra och centrala Europa, och det har bidragit till att ge Florens en otrolig förmögenhet i form av oersättliga konstverk och byggnader som endast de allra rikaste städerna i världen kan matcha. Som kuriosa kan också nämnas att Florens för en kort tid var huvudstad i Konungariket Italiens tidiga dagar - från 1964 och fem år fram.

Hyr en semesterlägenhet mitt i världens största museum

Staden Florens kan med rätta betraktas som ett stort friluftsmuseum pga. de enormt många vackra byggnader som ger upplevelser för flera besök. Vi nämner Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria, Uffizierna, kyrkorna Santa Maria Novella och Santa Croce, Palazzo Pitti med sina utställningar, domkyrkan med Brunelleschis kupol och Giottos klocktorn.

Hos In-Italia finner du ett antal semesterlägenheter mitt i Florens historiska centrum, vilket är nästan ett museum i sig själv. Oavsett om du vill ha plats för hela familjen eller en liten - men fin - utgångspunkt för ett par på kulturell resa kan vi hjälpa dig med precis rätt boende.

.

Planerar du att tillbringa flera dagar i Florens kan vi rekommendera att lägga dem i början eller slutet av din resa ifall du är på rundresa, då du undviker att behöva bry dig om din bil. Det är svårt att köra och parkera i Florens så ankom helst med offentlig transport, framför allt om du bokat en lägenhet i centrum. När du vill utforska andra delar av Toscana kan du hyra en bil på väg ut ur staden.

Snabbtur till metropolerna

Du skulle inte omedelbart tro det, men det är faktiskt möjligt att ta en snabbtur till antingen Milano eller Rom om du vill kombinera din resa med mer storstad. Från Florens går det snabbtåg med 300 km/h mot både norr och söder, vilket innebär omkring 1,5 timmars resa till båda städerna. På så vis placerar sig Florens väl i förhållande till en enkel tillgång till "resten av världen."

Fråga oss om en lägenhet nära en av Florens två järnvägsstationer varifrån du kan ta regionaltåg till städer som Pisa, Arezzo och Livorno.

Fotboll i Florens

Stadens stolthet är Fiorentina som dessutom haft en stor svensk spelare som närmast blivit en ikon för klubben och staden, nämligen Kurt Hamrin. Klubben spelar sina hemmamatcher i Serie A på Stadio Artemio Franchi med kapacitet för nästan 50.000 åskådare. Är du intresserad av fotboll och du är i Florens på en matchdag så upplev en match på stadion. Fotbollsbiljetter i Italien är inte så dyrt som i exempelvis England, och är i allmänhet inte svårt att få tag på.

Är ett besök på stadion en del av din resplan, låt oss hjälpa till att hitta en lägenhet i närheten. Placeringen är strax öster om den historiska stadskärnan, så det är fortfarande en bra utgångspunkt för att besöka staden.

 
search map