Florens, Toscana Semesterbostad i Florens

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Vad ska du se under din vistelse i Florens?

Museerna i staden är en sann guldgruva för reneässansälskaren, från Uffiziernas samling av över tusen konstverk till Bargellos storslagna samling av skulpturer. men det är inte bara FLorens många museer som är full av mästerverk - de många kyrkorna i staden kan också stoltsera med sina egna imponerande samlingar av stor konst från några av historiens största konstnärer som Boccaccio, Dante, Giotto, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli och Brunelleschi.

Bakom varje hörn av Florens finns något nytt att uppleva, och det mesta av detta är gratis. Besök till exempel Florens gamla bro, Ponte Vecchio, en imponerande struktur som sträcker sig över Arno-floden med spännande byggnader och butiker längs sidorna. Eller ta en tur upp till Piazzale Michelangelo och njut av kanske den bästa utsikten över staden.

Alla våra semesterboenden i Florens är centralt belägna, med en lätt tillgång till alla stadens fantastiska sevärdheter. Faktiskt vill vi påstå, att själva semesterbostaden är en del av attraktionen, med dess placering i hjärtat av Florens.

Glöm inte att spendera lite av din semester till Florens, med att bara vara. Du hittar bl.a. några av Italiens bästa butiker här, och en lång rad med små torg och marknader, där du kan handla lokala råvaror som du kan tillaga i din lägenhet, eller ta med hem till Sverige.

Upplevelsen av Florens är dock inte komplett utan - minst - ett glas vin tillsammans med några välsmakande italienska rätter. Florens har naturligtvis en lång rad restauranger, barer och nattklubbar, som kan underhålla dig långt in till morgontimmarna. Du hittar naturligtvis också lugnare ställen, där du kan insupa atmosfären tillsammans med de lokala, medan du smakar på de lokala druvorna och tittar på solen som går ner bakom takåsarna.

Semesterbostäder utanför Florens

Florens är huvudstad i fantastiska Toscana, som erbjuder ett otroligt utbud av intressanta upplevelser, oavsett om du vill itta på lutande byggnader i Pisa, eller ta en tur till stranden - här finns allt. Har du dock fått nog av storstaden, så hyr en bil och åk på utflykt i landskapet som mest består av backar och berg. bakom varje kurva står en ny upplevelse och väntar på dig: här visar naturen sig från din mest inspirerande sida, från de branta klipporna i bergskedjan Appeninerna, till de frodiga markerna omkring floden Arno.

Den strategiska placeringen vid floden har varit med att ge Florens sin rikedom, då transport av varor, import av matvaror och direkt tillgång till dricksvatten har varit viktiga element för att skapa den storslagna medeltida stad som Florens kom att bli. Under sin storhetstid var Florens en av världens stlrsta städer - i storlek var endast Paris större.

Från Florens till kusten och badstränderna i väst, vid Livorno, är det cirka 90 km. Mot andra hållet, t.ex. Rimini i öst, är det cirka 150 km - men den turen går genom Appeninerna på små kringliga vägar, så avsätt tillräckligt med tid om du tar denna väg - det kan ta upp emot 3 timmar.

Resan till Florens

Under vissa perioder går det direktflyg från Sverige och Danmark till Florens internationella flygplats, som ligger precis utanför staden. Men det är också möjligt att flyga till Pisa, Milano, Bologna och Rom, och sedan ta tåget eller hyra en hyrbil därifrån. Från Rom är det exempelvis ca 1,5 timmes iltur till Florens, från Milano tar snabbtåget lika lång tid.

Från Florens flygplats kan du komma in till staden antingen med buss eller taxi, men från och med 2017 ska det också vara möjligt att ta en spårvagn från flygplatsen till centrum.

På resa till Florens med In-Italia

Hos In-Italia är vi specialister på Italien, och Toscana i synenrhet. Oavsett om du vill bo på hotell eller i semesterlägenhet, på ett kortare eller längre uppehåll, hjälper vi dig med att finna precis rätt semesterbostad till dig. Kontakta oss om du vill ha hjälp med att skräddarsy din resa till Florens och Toscana, och låt oss hjälpa dig med tips och idéer som är perfekta för just dig.

 
search map