Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Florens är med andra ord en stad, du kan lära känna på djupet, på relativt kort tid och stadskärnan är perfekt till att promenera i och insupa alla glädjeämnen som en stad av denna karaktären automatiskt bjuder på. Även om du endast ett par dagar att spendera i staden, hinner du med sevärdheter som Galleria dell'Accademia, Il Duomo, Piazza della Signoria, Uffizierna, Ponte Vecchio och Giardino di Boboli.

Om du reser till FLorens under sommaren, eller i samband med en helgdag, är det ofta köer till de flesta florenstinska museerna - framförallt Uffizierna och Accademia - men upplevelserna är utan tvekan värt väntan, då du kan betrakta unika mästerverk på nära håll, och i otroliga omgivnigar.

Populära hotell och semesterlägenheter i Florens

Det är möjligt att reservera biljetter online, till alla 13 statliga museum, "Musei Statali", härunder bland annat Uffizierna, Galleria dell'Accadmia, Palazzo Pitti, Museo del Bargello, Museo Archeologico och Medici-kapellen. Dör att komma in på Uffizierna eller Accademia under högsäsongen, bör du reservera din biljett minst 6 veckor i förtid.

Det flesta hotell i Florens hjälper gärna till med att boka guidade turer, så nyttja gärna de lokala för att planlägga din resa, så att du får mest möjliga ut av denna häpnadsväckande stad.

För den som gärna vill uppleva Florens utan att gå in på en massa museum, rekommenderas att starta dagen med en cappuccino på ett lokalt café, medan du inandas den toscanska morgonluften. Därefter kan du spatsera ut och betrakta stora kyrkor, såsom Santa Maria Novella, Santa Croce och San Marco. Lunchen intas naturligtbis på en av stadens många torg, t.ex. i form av en pizza med lokala råvaror.

Undvik folkmängderna

Under högsäsong och helgdagarn, kan FLorens vara en aning trång, men särskillt Bargello, San Marco och San Lorenzo är trevliga sevärdheter, som generellt lockar mindre folkmassor. Ännu bättre är mästerverken i Cenacolo di Sant'Apollonia, Chiostro dello Scalzo och Basilica di Santa Trinita. Sidogatorna i Oltrano är charmiga, och mindre befolkade av turister - här hittar du det "äkta" Florens. Och är dagen inte för varm, kan du överväga att ta en promenad upp till Piazzale Michelangelo eller San Miniato al Monte.

Så reser du till Florens

Från Sverige och Danmark går det i perioder direktflyg till Florens flygplats, Amerigo Vespucci International Airport, som i folkmun kallas Aeroporto di Firenze. Flygplatsen ligger endast 5 km från centrum, och utöver taxi går också många lokala bussar in till staden. Dessutom bygger man nu en spårväg som i framtiden ska göra det lättare att ta sig till och från flygplatsen, centrum och tågstationen. 

Som alternativ till Florens flygplats kan du också nyttja flygplatserna i Pisa, Rom eller Bologna. Alla dessa tre städer har direkt tågförbindelse till Florens, och det är ofta större möjligheter att hitta billiga flyg hit.

Hos In-Italia kan du boka flyg direkt, eller med mellanlandning, från de större flygplatserna i Sverige och Danmark.

Fotboll i Florens

Fotbollsklubben Fiorentina är stadens stoldhet, och italienarna är generellt helt tokiga i fotboll. Hemmamatcherna spelas på Stadio Artemio Franchi, där nästan 50.000 åskådare får plats. Biljetterna är generellt rätt enkla att få tag på, och de är inte heller så dyra - i alla fall inte i jämförelse med många av de andra ligorna i Europa. Reser du till Florens under fotbollssäsongen, är det klart värt upplevelsen att ta en tur till stadion, om möjligheten finns.

Mer information om din resa till Florens

Florens är Toscanas huvudstad, och regionens mest befolkningsrika stad, med nästan 400.000 invånre (1,5 miljoner om vi räknar med förorter och inlandet). Staden är ett av de mest populära resmålen i Italien, men cirka 13 miljoner besökare varje år.

Och det är lätt att förstå varför, för staden är en sann historisk skattkista: på medeltiden var den en av världens mest välmående städer, och ett europeiskt centrum för handel och finans. På den sena medeltiden blev den ett kulturellt och konstnärligt centrum och födelseplats för renässansen med den berömda familjen Medici och uppkomsten av några av Europas största konst- och kulturhistoriska personligheter, såsom Michelangelo, Raphael, Botticelli, Leonardo da Vinci, Titian, Bruncelleschi, Dante och Niccolò Machiavelli.

Stadens enastående konstnärliga och arkitektoniska arv kan fortfarande upplevas i stadens centrum, som blev utnämt till världsarv av UNESCO år 1982. Inte minst går det att upplevas i stadens alla museum, framförallt på det världsberömda konstmuseet Galleria degli Uffizi, samt i renässanspalatset, Palazzo Pitti.

Och så är det alla andra enastående byggnader, palats och monument i staden, såsom Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria, kyrkorna Santa Maria Novella och Santa Croce, och den ikoniska domkyrkan med Brunelleschis kupol och Giottos klocktorn, som alla bör upplevas på en resa till Florens.

>>> Få mer information om en semester i Florens här

Boka en paketresa, inkl. flyg, hotell och hyrbil

Hos In-Italia kan du välja mellan marknadens största och starkaste utbud av hotell och semesterbostäder i Florens och i resten av Toscana. Om du bokar både flyg, boende och eventuell hyrbil på en och samma gång via vår sökmotor, så täcks du av resegarantin - och du får alltid de lägsta priserna hos oss.

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen på en härlig resa till Florens!

 
search map