Florens, Toscana Midsommarfirande och medeltid i Florens

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Besöker du Florens runt den 24 juni ska du därför räkna med festligheter med flera upptåg, fotboll, fest och fyrverkerier.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Upptåget går ut på att man iklädd dräkter från 1400-talet tar en gåva med i form av vaxljus från Piazza Signoria till domkyrkeplatsen. Det är en tradition från den gång då vaxljus var dyrt och det var endast dem rika florentinarnas plikt att förse kyrkan med ljus på denna dag.

Dekorerad stad

Den 24 juni kl. 9 börjar upptåget från torget Piazza Signoria och går genom stadens gator som är vackert dekorerade med färgglada banners. Vid domkyrkan ger man så vaxljusen i en ceremoni till Johannes, och kl. 10:30 är det efterföljande högmässa i domkyrkan.

Medeltidsstämningen hålls vid liv resten av dagen, bland annat med ”historisk fotboll”, calcio storico. Det är fotboll utfört i 1400-tals kostymer där man använder en boll som i modern fotboll, men här stannar också liknelsen. Ledsagat av banners och trompetfanfarer kämpar utövarna med alla medel. Kl. 17:00 mötes "de överlevande" i den stora finalen på torget Piazza Santa Croce.

Alla dessa aktiviteter bygger upp till avslutningen om kvällen. Det är en av dessa dagar som det inte finns något som heter nattetid, då staden festar hela kvällen och natten. Festligheterna är uppbyggda kring ett gigantiskt fyrverkeri från stadens utsiktspunkt Piazzale Michelangelo, precis på den andra sidan av den gamla och välkända bron Ponte Vecchio. Under tiden bjuder stadens matställen och nöjesställe på musik, dans och utsikt till fyrverkeriet. Föredrar man att beskåda fyrverkeriet utanför från en av stadens många vackra platser eller från flodbredden finns det möjlighet att köpa sig en picnickorg och ta med sig.

 
search map