Florens, Toscana Medici-villor

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Villorna byggdes då Florens var högsäte för renässansen och för andra viktigta, kulturella och politiska begivengeheter. Villorna var vackra och mycket eleganta och rikt utsmukkade med konst, som t.ex. Boticelli’s ” Primavera” som målades till villan Castello nordväst om Florens, eller den ur berget uthugga Apeniniska giganten av Giambologna som man finner i parken till Villa Pratolino. Varje medlem av familjen Medici hade sin egen villa och beroende på årstiderna så flyttade de.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Generellt består villorna av en byggnad var fasaden skiljer sig från de andra villorna med få dekorationer och de har alla stora terrass som ligger ut mot de utsökta parkerna. Ett typiskt eksempel på en Medici-villa är Villa di Castello som var Cosimo di Medici’s mammas favorit villa. Villan renoverades och dekorerades av Cosimo själv då han tillträdde som storhertig av Florens 1537. Han gjorde både villan och parken ännu större än den från början var och just parken är imponerande och välbevarad med fontäner och små naturliga grottor med marmor statyer föreställande olika djur.

Alla Medici- villorna har bevarat sina ursprungliga drag och är enastående exempel på fiorentinsk byggnads teknik under både renässansen och baroken. År 2006 upptogs villorna på UNESCO’s lista över kulturarv och man kan besöka nästan alla villor eller deras parker då de flesta övertagits och sköts av Florens kommun.

 
search map