Hotell i Florens

Grand Hotel Villa Cora

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Villan ligger i ett av stadens exklusiva kvarter, ett par kilometer från centrum och på floden Arno's motsatta sida. Den eleganta villan har 45 rum som dels ligger i huvudbyggnaden och dels i två annex, en fantastisk trädgård och pool, SPA samt bar och restaurang.

Du känner dig privilegierad

Det är lätt att känna sig privilegierad i en miljö som denna, där du känner av de historiska vingslagen. Den aristokratiska villan från 1800-talet byggdes på uppdrag av baron Gustav Oppenheim, som en gåva till sin unga hustru och var känd i Florens som just Villa Oppenheim. Till villan hör en parkliknande trädgård på ca 900 m² där det bland annat växer över 100 olika sorters rosor.

Förutom sin underbara utemiljö där du kan koppla av och njuta av livet finns här ett fint poolområde med uppvärmd pool, samt komfortabla och snygga solstolar och parasoll. Intill poolen finns en poolbar där du kan beställa in något gott att dricka.

Vällagad mat i vacker miljö

Hotellets kök erbjuder klassiska rätter baserade på säsongens utbud, och de lokala produkterna handplockas av kökschefen Alessandro Liberatore. Förutom frukost och middag går det bra att äta lunch på Villa Cora. Eftersom restaurangen har öppet för allmänheten rekommenderar vi att du bokar bord i tid. Le Bistrot är under vinterhalvåret förflyttad till Moresca rummet, en av villans mest charmerande rum i orientalisk stil med orginalfresker av Antonio Caremmi. På sommarhalvåret hittar du restaurangen utomhus i vinterträdgården som du har intill poolen, öppen mellan april till oktober.

På sommaren öppnas dessutom takterrassen upp där du kan slå dig ner i bekväma soffor med ett glas champagne och njuta av utsikterna över staden och bergen. Föredrar du cigarr-rummet går detta också bra eller så väljer du Le Bar Long. Det finns med andra ord flera rum att välja mellan, så det är bara att du väljer ut just din favorit.

Läs mer om Grand Hotel Villa Cora

Närheten till Florens

En annan stor fördel med Villa Cora är läget, och närheten till Florens. Villan blir som en plats där du kan återhämta dig efter spännande och fartfyllda dagar, en oas där du kan pusta ut. Om du vill låta bilen stå, kan du höra med hotellet så kan de ordna shuttleservice till dig eller ge dig tips och råd på hur du smidigast tar dig in till centrum. Du bör även passa på att se omgivningarna runt Florens och bege dig gärna ut på landet bland vinrankor och olivträd.

Väl "hemma" igen och för ytterligare vila kan du beställa en skön massage eller annan typ av behandling på hotellets SPA. Här finns en hammam, sauna och calidarium samt ett gym.

En påminnelse om det förflutna

Det finns 45 rum och sviter där 29 sviter ligger i själva villan och fördelade på olika våningar. Var och ett i egen personlig stil. Den första våningen kallas den nobla och bjuder på underbara fresker. Den andra är dedikerad den f.d kejsarinnan Eugenia, Napoleon III's änka, och till rosor som var hennes älsklingsblomma. Och den tredje våningen har man dedikerat orienten.

Villino Eugenia är ett litet gästhus som blickar ut över Boboli trädgårdarna. Här har du 14 olika rum där var och en av dem blivit dekorerade och möblerade enligt bourgeoise stilen från sent 1900-tal. Här ligger även SPA-avdelningen.

Ännu ett hus finns, La Follie, som är ett litet gästhus som ligger på kanten av parken som omger Villa Cora. Eftersom här endast finns två rum har du här större privathet.

Fantastiska rum med hög komfort

Du kan som sagt välja mellan olika rumstyper som alla är inredda med största eftertanke för att skapa unika miljöer. Du har antingen en kingsize säng eller twinbäddar, och de är alla utrustade med aircondition, Sat-Tv (plasma), kassafack, Wi-Fi, telefon och minibar med finaste selektion av lokala produkter. I badrummet, som är i Carrara marmor har du dusch/kar och produkter från Annick Goutal. Alla rum är förbundna med villan via uppvärmda interna gångar.

Läs om rummen på Grand Hotel Villa Cora

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map