Hotell i Florens

Gourmet B&B Villa Landucci

<p>i</p>
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Villan, som är i två plan, är på ca 280 m² och har en tillhörande trädgård på 100 m² samt privat parkering. Man kan säga att villan är som en liten oas omgiven av ett livligt Florens.

Ett hus från 30-talet

Villa Landucci byggdes år 1930 och ligger på en gata uppkallad efter en florentinsk apotekare, Luca Landucci som levde mellan åren 1450 och 1516. Därav villans namn, Landucci. Detta är en plats där du kan koppla av efter händelserika dagar och framför allt en plats som skiljer sig från ett klassiskt hotell, då här endast finns ett fåtal rum och miljön är både familjär och hemtrevlig. En kväll i veckan organiserar värdparet BBQ i trädgården med färska egenproducerade grönsaker. Du vet inte i förväg vilken dag detta blir då det beror på hur många som anmäler sig och det måste vara minst 6 personer. Så är du intresserad anmäl ditt intresse redan när du checkar in dig. Att delta kostar 30 euro per person.

Läs mer om Gourmet B&B Villa Landucci

Du kan gå in till centrum

Villan ligger ett par kilometer från Piazza di Santa Croce och det är ca 2,4 km in till Piazza della Signoria. Detta innebär att du på ca 30-40 minuter når några av Florens viktigaste sevärdheter. Kommer du med bil kan det vara bra att veta att Villa Landucci erbjuder fri parkering på sin innergård (efter tillgänglighet). Och eftersom villan ligger på en mindre gata, där det också finns parkeringsplatser kan du låta bilen stå och ta dig fram till fots, eller buss. Att parkera inne i Florens kan nämligen bli både kostsamt och lite krångligt.

Du kan få en aktiv vistelse

Florens är en underbar stad du aldrig tröttnar på och här finns mycket att se och göra. När du känner att du gjort allt det där "klassiska" som att besöka katedralen eller stadens museum och vill hitta på något annat kan du höra med receptionen. De kan nämligen hjälpa dig med diverse saker, som att hyra cykel, ordna tider till massage, barnvakt, boka pass på gym eller det som ligger i fokus just här på Villa Landucci - uppleva genuin mat & goda viner. Väl hemma igen, efter alla spännande äventyr, kan du slå dig ner i biblioteket eller trädgården med en bra bok och en kopp kaffe.

AmbasciatoreGusto

Så kallar de sig, det vill säga ambassadörer för smaker. Och detta är det du kan uppleva här på Villa Landucci. God mat och goda viner, precis så som vi vill ha det när vi befinner oss i Toscana. Utöver detta, kan du som är aktiv, följa med Matteo ut på en treckingrunda, du kan lära dig laga mat med en kock, du kan följa med på en organiserad vintur med lunch och vinprovning med sommelier samt göra en gourmettur i Florens med fem stopp. Visst låter det intressant, och "teamet" som håller i allt detta heter, Matteo, Debora och Arnel. Även här är det viktigt att du säger till i god tid så att de hinner organisera allt. Betalningen för dessa aktiviteter ordnas på plats.

Du har din egen uteplats

Villan har som sagt endast fem rum. De är alla rymliga och har antingen en terrass ut mot trädgården eller en balkong. Inredningen är "old fashioned", vilket passar bra in då huset är från 30-talet, och det ena rummet är inte det andra likt. Faciliteterna är; luftkonditionering, minibar, Wi-Fi, TV och badrum med dusch/kar.

Läs om rummen på Gourmet B&B Villa Landucci

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map