Omdömen från Casa Rovai

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Casa Rovai

Läs personliga omdömen av Casa Rovai som ligger i Florens. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Casa Rovai. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Super läge

2 gånger har vi bott på detta lilla BBN, det är flera anledningar till at vi återkommer - det ligger centralt, genuint och är precis det som ett par kan önska sig i en stad som Firenze. Vi gillade verkligen att gå ner till lokala cafeét och ät vår frukost där, precis som en äkta italienare!

Florens som semester-destination

^lskat allt som har med Firenze att göra - kultur, historia, stadslivet, Mercato och Duomo.
VI åt b la på Trattoria da Tito, och här hade vi en helt fantastiskt akväll och stämmningen var helt i topp. Och vi fick den absolut bästa Fiorentina, som vi någonsin har smakat.

Casa Rovai
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Casa Rovai
Dubbelrum
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2017
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Casa Rovai

Vänlig och hjälpsam personal. Jag måste har missförstått vad ett trepersonersrum var. Jag betalade extra för att ha 2 sovrum att sova i, men så var inte fallet. Vi gjorde en kompromiss och flyttade ner två våningar. Frukosten fick vi "runt hörnet" utan valmöjlighet, är det det som står på hemsidan?

Det är ett trevligt hotell i "italiensk" miljö, men det är lite slitet.

Florens som semester-destination

Casa Rovai
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Casa Rovai
Trippelrum
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2017
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Omtyckt både av barn och vuxna

Vi har haft en mycket bra vistelse på Casa Rovai i oktober 2013. Fyra tonåringar och tre vuxna var alla lika nöjda. Stora fina rum, rent och välstädat. Enkel, men god frukost. Alla värdesatte den nybakade kakan till frukost varje dag. Två datorer till vårt förfogande vilket var bra så wifi inte alltid fungerade.
Trevligt välkomnande och leende personal. Vi återvänder gärna och kommer att rekommendera Casa Rovai till våra vänner

Casa Rovai
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Casa Rovai
Enkelrum Lira med privat badrum
Dubbelrum Glicine
Dubbelrum Putti
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2013
Antal resande 3 Vuxna, 4 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Bra och centralt läge

Allt funkade perfekt med bokning och tillträde. Väldigt nära till allt man vill titta på i Florens. Vi hade fönster in mot gården och stördes därför inte av gatuljud. Rummet var fint med takmålning. Lite trångt att bo tre personer, i princip får bara sängarna plats. Dubbelsängen lite kort för en person på 195 cm. Extrasänger var en utdragssoffa med hård resårmadrass. Vänlig och hjälpsam personal. Receptionen var alltid bemannad under frukosttiden, 8-10. Frukosten är väl som den är i Italien, men det fanns naturell youghur och färsk skuren frukt - positivit. Ett litet minus för att man sjäkv fick stöta på när tillbehören behövde fyllas på - men då skedde det snabbt. När vi anlände fick vi karta och beskrivit förslag på restauranger i närheten.

Rekommendationer till andra gäster

I närheten finns restauranten Touch med menyern på Ipads. Det var riktigt häftigt med bilder och filmer som illustrerade rätterna. Också väldigt bra mat, om än lite små portioner. Med hjälp av internetsidan Italienfotboll.se bokade vi biljetter till fotbollsmatch Fiorentina - Parma. Det funkade jättebra med biljettleverans till hotellet bl.a. - biljetterna låg på rummet när vi kom. Arenan en halvtimmes spännande promenad ifrån Casa Rovai. Vi hyrde bil i två dagar och åkte till de varma källorna i Saturnia i södra Toscana, och nattade över där. På hemvägen till kusten Marina de Grosseto.

Casa Rovai
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Casa Rovai
Trippelrum
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2013
Antal resande 3 Vuxna
Namn
Ingela med sällskap från Helsingborg i Sverige bodde på Casa Rovai i Florens från den 15. till den 17. augusti 2008.

Allt var till full belåtenhet. Trevliga hotell med trevlig personal. Men det bästa var La Camere Confiente, vinodlingen strax nedanför Siena i Casabianca di Murlo. Underbart att vakna, öppna fönsterluckorna och blicka ut över det fantastiska Toscanska landskapet eller att sitta i kvällsmörkret på pation och lyssna på syrsornas spel med ett glas chianti vin i handen och samtidigt blicka mot himlen där fullmånen tagit plats.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2008
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
Michael med familj från Knivsta i Sverige bodde på Casa Rovai i Florens från den 7. till den 8. juni 2008.

Jag väljer att i detta mial även svara på er fråga om Iano och Borgo Santa Maria. Det var för andra året vi valde att bo i Iano. Det vi gillar - förutom själva boendets höga kvalitet och den trevliga värdfamiljen - är att det finns tillgång till närbutik och restauranger inom bara hundratalet meter. Iano är ju också så beläget att det är en fin utgångspunkt för besök i många av de bergsstäder vi gärna återvänder till. Till sist är det ju inte illa att i horisonten kunna se Volterras silhuett! Borgo Santa Maria är ett mer rustikt ställe men väl så trivsamt som Iano. Även här är värden ytterst trevlig. Närheten till A1 och järnvägen upplevde vi på intet vis som störande. Snarare var det bra att snabbt kunna komma ut på A1:an för att kunna bege oss till alla sevärdheter i omgivningarna. Det är inte alls otroligt att vi väljer att återvända hit ett annat år. För våra barn var det dessutom bra att ha tillgång till det stora lekområdet. Hotellet i Florens var perfekt beläget. Rummet var enkelt men funktionellt och levde upp till våra behov och förväntningar.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2008
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
Anna med sällskap från Limhamn i Sverige bodde på Casa Rovai i Florens från den 28. till den 30. juni 2008.

Tack, allt har gått mycket bra och vi är nöjda. Florens är fantastiskt med all sin konst, och Casa Rovai var inget undantag med konstnärliga ustmyckningar inne i rummen. Centralt och bra, utmärkt engelska och service från personalen och skönt med AC på rummet (35-40 grader ute!).
Parkeringen kostade 30? men det var skönt att bli av med bilen på ett säkert och bra ställe som dessutom var mycket nära Casa Rovai.

Pozzolengo var en positiv överaskning, kanske inte så mycket hotellet som Caino e Abele. Hotellet var OK men frukosten var lite klen för svenskar. Men vi måste få rekommendera restaurang Caino e Abele (http://www.cainoeabele.it/) som är en riktigt genuin pärla. Alberto pratar bra engelska och lagar mycket god och enkel italiensk mat och är dessutom informativ och hjälpsam. Restaurangen ligger bara två minuters promenad från hotell La Muraglia och vi fann ingen anledning att prova något annat ställe under våra tre dagar där! Sista kvällen blev en höjdare med den lokala befolkningen på plats för att ta fram den bästa pastarätten för en tävling i augusti. Pozzolengo ligger bra till för att täcka in södra Gardasjöns orter som Sirmione, Peschiera och nöjesplatsen Gardaland. Samtidigt slipper man de hutlösa priserna som gäller intill sjön.

När det gäller vårt första boende, Bellavista i Lajatico, så är vi mycket nöjda. Det är ett fantastiskt ställe att bo på med otrolig utsikt, bra pool, trevliga gårdsgrannar, söt liten by på toppen av kullen osv osv. Vi rekommenderar inte Bellavistas egen restaurang, det var för dyrt och inte så bra mat. Vi rekommenderar andra gäster att istället laga till något gott i det egna köket och gå ner och sätta sig på terassen och äta! Men köket i lägenheten kunde vara lite bättre utrustat. Lajatico ligger verkligen på landet, men samtidigt har man nära till Volterra, Siena, Pisa, Florens, Vinci, San Giminigiano, vingårdar osv. Resan till Italien valde vi att göra med biltåg från Hamburg till Verona. Det fungerade väldigt bra och var mycket skönt att slippa långa bilturer och motorvägsövernattningar. Dessutom kunde vi fylla vår egen bil med vin, olja och salami. Vi tycker att InItalia (och speciellt du Sara) har varit en mycket bra researrangör, tack för hjälpen och all info. Ni får gärna använda ovanstående kommentarer till siten. Vi återkommer säkert.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2008
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2008
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Hotel Botticelli

Florens, Toscana

Hotel Le Due Fontane

Florens, Toscana

Hotel Malaspina

Florens, Toscana

Rekommendationer till dig

Terrazza Orioulo

Florens, Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio, Toscana

Hotel Le Due Fontane

Florens, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Toscana

search map