Agriturismo i Fivizzano i Toscana

La Vecchia Canonica di Cotto

 
La Vecchia Canonica di Cotto är inte tillgänglig i dagsläget
La Vecchia Canonica di Cotto är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Fivizzano här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Cotto är en liten landsby skönt placerad ovanför Fivizzano och bebodd av få, men vänliga familjer. I landsbyn ska man dock inte förvänta sig inköpsmöjligheter eller barer: Det finns endast invånarna, kor och duvor!

Prästgård, kyrkoklockor och utflyktsmål

Cotto är en liten landsby skönt placerad ovanför Fivizzano och invånarna består av några få trevliga familjer. I själva landsbyn ska man dock inte förvänta sig att hitta inköpsmöjligheter eller barer: Här finns endast invånarna och duvor! Prästgården ligger strax ovanför den gamla kyrkan som blivit väldigt sliten med åren (dock ringer klockan då och då). Landskapet runt omkring är frodigt och bjuder på sköna naturupplevelser. Man kan köra ner till kusten på ca. 45 - 50 minuter och besöka både den toscanska kusten samt naturreservatet Le Cinque Terre på den Italienska rivieran (Ligurien).

Inredning och pool

Prästgården är fördelad på tre våningar. Av den gamla byggnaden finns inte mycket kvar då man blev tvungen att återuppbygga det mesta under den genomgående renoveringen som idag blivit ett härligt gästhus för turister. Lägenheterna bibehåller dock sin gamla charm i form av de gamla träverk i taket samt andra detaljer från gamla tider. Trädgården runt omkring huset är utmärkt för barn med spring i benen och på slutet av trädgården finner man parkeringsplatsen, grillplats samt en härlig pool (10 x 4 meter) omgiven av trädgårdsmöbler som står till förfogande för gästerna.

Läs mer om La Vecchia Canonica di Cotto

Lägenheternas utformning

Varje lägenhet består av kök med kylskåp och spis med ugn samt badrum med dusch:

Det finns en tvårumslägenhet (nr. 5) som ligger på andra våningen och vänder ut mot poolen.

Lägenhet nr. 5
Består av ett litet kök, uppehållsrum med dubbel bäddsoffa, sovrum med dubbelsäng, badrum samt balkong med utsikt över poolen och dalen.

Det finns två trerumslägenheter - varje lägenhet har 6 sovplatser (lägenhet nr. 2 och nr. 4).

Lägenhet nr. 2
- Är fördelad på två våningar och vänder mot den gamla kyrkan. Består av uppehållsrum med kokvrå, dubbel bäddsoffa och vacker utsikt från första våningen. En brant trappa leder upp till två sovrum (ett med dubbelsäng och ett med två enkelsängar), badrum samt en gemensam terrass sidan om kyrkan med gott om plats ifall man vill äta ute.

Lägenhet nr. 4
- Ligger på andra våningen. Består av uppehållsrum med kokvrå och dubbel bäddsoffa samt en liten balkong med utsikt över poolen och dalen, sovrum med dubbelsäng, stort sovrum med två enkelsängar och plats för en extra säng om det önskas, samt badrum.

De sista två lägenheterna är också trerums, men något större och hör till kategorin "plus".

Lägenhet nr. 1 och nr. 3
De är likandant inredda och delar ingång med lägenhet nr. 2. När man träder in möts man av ett härligt uppehållsrum med dubbel bäddsoffa samt fönster med vacker utsikt, stort kök och en trappa som leder upp till andra våningen. Här finner man ett sovrum med dubbelsäng och ett sovrum med två enkelsängar samt badrum. De har båda utgång till den stora terrassen sidan om kyrkan som är utrustad med trädgårdsmöbler och parasoll samt gott om plats för att sitta ute och äta.

Portvakt och check-in

Stället drivs av en portvakt som hälsar gästerna välkomna varje lördag mellan kl. 16.00 - 20.00 och som kommer förbi då och då för att hålla poolen ren. Stället är utmärkt för barnfamiljer men man bör vara uppmärksam på de branta trappor som leder ner till poolen samt de trappor i lägenheterna 1, 2 och 3. Poolen är öppen från den 15 juni - 15 september (förbehåll för väder och vind).

Dölj texten
 
 

Gästomdömen av La Vecchia Canonica di Cotto

Läs personliga omdömen av La Vecchia Canonica di Cotto som ligger i Toscana. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av La Vecchia Canonica di Cotto. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 2 omdömen från La Vecchia Canonica di Cotto

Avkopplande...

En riktig liten italiensk by ca 5 km från Fivizzano, kurvig väg upp till Cotto med en härlig inramning av skogsbeklädda berg. Lägenheten hade en underbar utsikt over landskapet. Karsten som har hand om huset är trevlig och hjälpsam. Vi fick bla tips om en bra vingård som vi åkte till och som hade mycket bra viner.
Boendet i sig är enkelt men funktionellt, det visste vi när vi beställde. Det är lungt och avkopplande ställe där man lätt laddar upp sina "batterier".

Läs mer

En plats som utstrålar lugn och ro.

Vi är en familj på 6 vuxna (1ung 16) som hade lägenhet nr 3. Den var stor och rymlig och saknade ingenting fin lägenhet jämfört med de pengar som vi gav. Det var en fantastisk utsikt som vi bara kan fortsätta att sitta eller stå och titta på, det är en härlig lugn och ro, bra ställe att komma ner till jorden på. Poolen var ok, bra nog lite grus och ogräs och lite Scraped, men fungerar och är ren och ok, ändå trevligt att det är en billig plats. Det fanns många solstolar och det fanns cirka tre familjer medan vi bodde där, men inga problem, alla var trevliga och hjälpsamma. Carsten kom flera gånger och frågade om allt var ok och vi kan fråga honom om allt, och tips för resor. Det fanns en liten by och mycket smal, och mysigt med kyrkan som ibland gav ljud. Tyvärr har några flugor, minns flugsmälla. ??
Platsen ligger mycket högt upp, bort från många saker och 10 minuter med bil till närmaste stad. Var noga med att köpa bra i flera dagar åt gången så att du inte behöver köra för något. Vi åt tjänstefolk i Fivizzano upprepade gånger, det finns en pizza plats mittemot busstationer är fantastiskt och billigt och det är så trevligt, men annars gjorde vi också mat i lägenheten. Stället kräver att du har bil.
Vad var förmodligen den mest frustrerande var att om du var ute och se något så ska du spendera 1-2 timmar med bil, men när du är nu i Italien kommer du också att vilja se många olika platser, men gå upp tidigt eftersom det snabbt blir varmt och tung trafik.
Vi körde till Lucca en otroligt mysig och trevlig stad, lätt att hitta parkering och hanterbara i den gamla muren.
Vi var också Lerici där vi kunde bada, vi låg tillsammans med de lokala italienarna på stora stenar och sola oss (när sandstrand kostar pengar) det fungerade bra och vattnet var vacker, det finns en härlig strandpromenad och småbåtshamn, trevligt ställe.
Vi körde även till Pisa och Florens. Pisa är så trevligt men allt kostar pengar, Florens är också trevligt men mycket stora och svårt att gå runt när det är mycket varmt. Visuellt att Lucca var bättre än Florens, men det förmodligen kräver lite bakgrundsinformation om platsens historia (dvs Florens)
Vi besökte också den grotta i närheten, en quidet resa och det var vackert och spännande.
Precis när vi kom fram till Cotto var vi förmodligen lite besviken, tror att det var en mycket avskalad plats, men eftersom tiden gick blev vi mer och mer nöjda med platsen. Här kan du vara i lugn och ro, men tror att nästa gång vi ska vara lite mer centralt vid havet och en stad, så det är lite lättare att handla i och går till och från platser i synnerhet när vi vill lite längre bort.

Läs mer

Thomas og familie fra Gentofte boede på La Vecchia Canonica di Cotto i Fivizzano

Det var en härlig plats för lugn och ro. Huset var rent och snyggt och mycket mysiga och när vi behövde något vi fick lätt ta itu med vaktmästaren, som är mycket trevlig och hjälpsam. Utsikten från huset är fantastisk och under dagen luften var full av ljudet av cikador, fåglar och kycklingar. På kvällen var ugglor och rävar som ansvarar för unde attityd. Av de mer tysta djur var ödlor och fladdermöss. Den närmaste staden Fivizzano är en trevlig liten stad med mycket vänliga, hjälpsamma och kommunikation ivriga människor. Mysiga apotek, kaféer, restauranger och en trevlig marknad på tisdagar. Platsen är en sensationell bas för utflykter till Pisa, Lucca och marmorbrotten i söder, och sådant. Cinque Terre i väster som var turnén vi var på.
Vi var mycket nöjda, och kommer gärna tillbaka igen!

Läs mer

Jan med familj från Lidingö i Sverige bodde på La Vecchia Canonica di Cotto i Fivizzano från den 10. till den 17. april 2007.

Staden Fivizzano var en trevlig upplevelse. Precis som vi tänkt oss. Vi hade även möjligheten att besöka kyrkan som var så fin. Lite svårt med färdbeskrivningen upp till Cotto men som tur hade vi en färddator med oss. Där borde ni nog lägga ned lite omsorg. Boendet var utmärkt rent och fräscht med full utrustning och en trevlig värd i Karsten. Vi kommer givetvis med vår erfarenhet att kunna rekommendera detta utflyktsmål. Vänligen Margareta Öman / Jan Ericsson

Läs mer

Bedömning av La Vecchia Canonica di Cotto

Läs mer

Bedömning av La Vecchia Canonica di Cotto

Läs mer
 
search map