Agriturismo i Figline Valdarno i Toscana

Antica Taverna Casagrande

Trädgårdsparken vid hotellet Lägenhet Veronica Uteplats till lägenheten Glicine Restaurangen vid den utvändiga poolen Lägenhet Orchidea Utvändig pool på andra sidan vägen Lägenhet Veronica
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

I dag är Antica Taverna Casagrande inte längre hem för adeln utan istället ett praktfullt semesterställe tillägnat oss alla, till rimliga priser. Här finner du fina hotellrum och lägenheter samt en invändig och en utvändig pool. Stadens tågstation tar dig snabbt och enkelt till kulturstäder som t.ex. Florens. En perfekt utgångspunkt för avkoppling och utflykter.

Lantställe i staden - det bästa av två världar

Denna imponerande herrgård är byggd i slutet av 1300-talet av familjen Serristori, en av de mest inflytelserika i dåtidens Toscana, i en storslagen arkitektur. Golven i Cotto, de utsmyckade taken, de raffinerande gångarna och den fina italienska trädgården utstrålar skönhet. I dag är gården inte längre i adelns ägor, utan istället ett praktfullt semesterställe som är tillgängligt för oss alla till rimliga priser. Det är inte helt lätt att hitta ställe som detta då det kombinerar det lantliga med stadslivet. Man går in från gatan i den charmiga staden Figline Val d'Arno, men när man gått igenom huset och ut i trädgården kan man lätt tro att man är på landet. Här finns pool, bastu och gym och i en av gårdens flyglar ligger ett wellnesscenter.

På gården arrangeras dessutom med jämna mellanrum kurser i måleri och keramik samt rundvisning i den imponerande vinkällaren med tillhörande produktion av både vin och olivolja. Det är möjligt att parkera på stället och ifall man ankommer med tåg är det endast 700 meter att gå från stadens tågstation. Vi rekommenderar vistelse utan bil då man smidigt kan besöka bl.a.. Florens och Arezzo. Staden Figline Val d'Arno bjuder på ett trevligt torg och mysiga gator med flera butiker och restauranger.

Pool både ute och inne

Antica Taverna Casagrande har en härlig invändig pool, tillhörande Spa-avdelningen. Denna är öppen året runt då den värms upp av solpaneler och du som gäst har fritt tillträde till denna pool. SPA avdelningen håller för tillfället stängt tills vidare.

På stället finns dessutom ytterligare en pool (även öppen för utomstående gäster), som ligger på kullarna ovanför hotellet (ca. 80 meter bort där man ska korsa en lätt trafikerad väg). Tillgång till poolen är utan kostnad, men du betalar en mindre avgift för att eventuellt använda solstolar och badhanddukar. Utomstående gäster betalar för användning av poolen (öppen mellan kl. 09.00-19.00). Så allt efter vädret och temperaturen kan man välja var man vill ta ett uppfriskande dopp. Åtgång till SPA är på förfrågan och mot en kostnad .

Läs mer om Antica Taverna Casagrande

Trädgård till prydnad

Ställets vackra trädgård är vacker för ögat och inbjuder till en lugn stund. Här kan man slappa på en bänk eller gå en liten tur och njuta av lugnet och de välskötta omgivningarna. Är man till lek och skoj är det mer upplagt att man tillbringar tid på andra sidan vägen där man finner den andra poolen omgiven av massor med plats samt en liten lekplats. Här finner man även en bar som serverar lättare rätter så att få tiden att gå är ingen konst.

God mat och varm atmosfär

När det kommer till restaurangen vill vi först och främst framhäva atmosfären. Den ligger i det gamla vapenrummet, där det fortfarande hänger rustningar och sköldar på väggarna. Därefter vill vi nämna vinerna, som produceras på gården - stor och fin vinlista. När det kommer till maten som är ytterst vällagad och hemlagad, kan restaurangens soppor (bland dessa bör man prova Farro e Fagioli) och vilt (otrolig kronhjort i enbärssås) samt de många olika pastarätter som alltid är välsmakande.

Till sist ska du inte glömma desserterna, som alla är hemlagade. Det bästa är att du kan njuta av en god middag då priserna är ytterst förnuftiga. Flera av gårdens viner samt den enastående olivoljan kan köpas på gården utan att man blir ruinerad. Flera av gårdens viner samt deras enastående olivolja kan i övrigt köpas med hem - åter igen till förnuftiga priser. Restaurangen är stängd på måndagar.

Fina lägenheter

Villans 11 lägenheter och 60 hotellrum (som presenteras separat) är behagligt rymliga och möblerade med smak och antik elegans. De ligger spridda runt i huvudbyggnaden och sidobyggnader i denna labyrint av vackra gamla byggnader. OBS. De flesta lägenheter med 2 sovrum har inget allrum.

Läs om l√§genheterna på Antica Taverna Casagrande

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map