Hotell i Donnini i Toscana

Villa Pitiana

Typiska vinmarker i Chianti Välkommen till Villa Pitiana Det dukas upp till fest..., bröllopsfest! Toscana bjuder på mer än "bara" mat och vin :) Detta scenarie väntar dig i Toscana Ett italienskt bröllop kan utan problem ha mer än 100 gäster Du kan delta på olika vinprovningar
 
Villa Pitiana är inte tillgänglig i dagsläget
Villa Pitiana är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Donnini här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den stora gula herrgården kan ses på avstånd när du kommer körande på den vackra toskanska landsbygden. Villan ligger 430 meter över havet och är omgiven av olivlundar, vingårdar, cypresser och stora gröna skogar. Stället har en lång och mycket invecklad historia som går tillbaka till omkring år 1000, och den äldsta delen av den nuvarande villan har anor från 1300-talet. Villan har byggts om och renoverats flera gånger under årens lopp och stället har även under en period fungerat som kloster, men också som herrgård och mycket annat innan det slutligen omvandlades till hotell. Villan fick dock först sin nuvarande fasad i slutet av 1800-talet.

Mycket central placering i Toscana

Villa Pitiana ligger strax utanför den lilla byn Donnini. Det är endast ca. 30 km till Florens och vill du ta bilen till stadens centrum kan du med fördel köra de 10 km till staden Pontassieve och ta tåget därifrån. Tågresan tar ca. 20-30 minuter med flera avgångar i timmen. På så vis slipper du dyr och besvärlig parkering i centrala Florens. Det är också nära till det berömda Chianti vindistrikt, där du hittar en mängd charmiga små medeltida städer, och inte minst gott vin. Kom ihåg att besöka den världsberömda slaktaren i vinstaden Greve in Chianti, där du kan köpa ett par goda salami och eller ostar med hem. Vill du passa på att shoppa under semestern kan du besöka den stora outlet The Mall i Regello, som ligger 10 km bort. Det är en av de mest ansedda outlets i hela Italien, och här hittar du alla de mest exklusiva italienska märken som Gucci, Armani, Fendi mfl.

Läs mer om Villa Pitiana

Botanisk trädgård och spektakulära bröllopsfester

Parken vid Hotel Villa Pitiana är faktiskt en hel botanisk trädgård, och perfekt för en trevlig promenad. Önskar du mer fart kan du hyra cyklar och mountainbikes, fråga i receptionen för ytterligare information. Här kan du också få ett par lokala tips till vilka vägar som är bäst lämpade att cykla på.

Pool och restaurang

I trädgården finner du även poolen som återfinns på ställets gamla vattenreserv och inbjuder till ett dopp under de varma sommarmånaderna, eller ta en heldag här tillsammans med en bra bok. I den vackra restaurangen kan du njuta av en god toskansk mat tillsammans med regionens viner, och naturligtvis kan du också njuta av tillvaron i något av de inbjudande uppehållsrummen. Den stora terrassen med utsikt över det vackra landskapet är en av anledningarna till att många par väljer Villa Pitiana för deras bröllop eftersom den verkligen står i en klass för sig, och här kan många minnen förevigas - bröllop eller inte.

Klassiskt inredda rum

Det finns totalt 65 rum och lägenheter i olika kategorier som är fördelade på flera olika byggnader. Rummen är inredda i klassisk toskansk stil med en bra mix av gammalt och nytt. De flesta rum har en härlig utsikt över trädgården och det omgivande landskap. Alla rum är utrustade med Sat-TV och minibar samt badrum med toalett, dusch eller badkar. Lägenheterna har ett litet pentry.

Dölj texten
 
 
search map