Agriturismo i Cortona i Toscana

Casa Bellavista B&B

 
Casa Bellavista B&B är inte tillgänglig i dagsläget
Casa Bellavista B&B är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Cortona här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Här bor du hos en privat familj och deras fyrbenta vänner

Cirka 10 km väster om Cortona, där landskapet öppnar sig mot Valdichiana och det slocknade vulkanen Amiata i fjärran, ligger Casa Bellavista. Huset härstammar från slutet av 1700-talet, då en grupp bönder byggde de två husen och kallade dem Bellavista. Namnet betyder "vacker utsikt" - och idag är det Simonetta och hennes familj (inklusive hund och katt) som bor i det ena, medan det andra huset är helt och hållet inrett som B&B

En härlig trädgård med utsikt

Även om det endast är några få kilometer till den trevliga medeltida staden Cortona, och bara lite längre till bildsköna Val d'Orcia och Trasimenosjön, bor du likväl ute på landet, så här finns både frisk luft och gott om plats. Egendomen är omgiven av en stor trädgård, där du bland annat hittar en härlig pool på 14 x 6 meter omgiven av en fin gräsmatta med liggstolar och parasoll. Här kan du njuta av landskapet och det goda vädret. Om du tillhör dem som gärna vill utforska området på två hjul så lånar Simonetta ut ett par mountainbikes. På det sättet kan du njuta av de omkringliggande backarna på nära håll, om du inte föredrar att promenera. I trädgården finns också pingisbord, några gungor och en fotbollsplan.

Läs mer om Casa Bellavista B&B

Simonettas passion för mat

Om du tycker om italiensk mat, kan du delta på en av de matlagningskurser som Simonetta erbjuder för mellan 1 och 8 personer. Sedan hon som barn satt på sin mormors bänk i köket, har Simonetta haft en passion för mat, och hon leder dig tryggt och säkert runt i både det toscanska och italienska köket - och du får med dig hem några italienska recept. Ibland håller man också en olivolje-provsmakning på Casa Bellavista, och det är precis lika intressant som en vinprovning.

Här är frukosten god och hemlagad

Som sagt är det ena huset inrett som bed & breakfast, där det finns tre gästrum (det fjärde rummet ligger i familjens eget hus), ett stort gemensamt uppehållsrum med öppen spis samt guideböcker och litteratur, ett läsrum med utgång till en balkong med utsikt mot Montepulciano och en matsal där frukosten serveras. Frukosten består av pålägg och ostar från området, hemlagad marmelad och kakor, cornflakes, frukt (beroende på årstid), juicer, bröd och naturligtvis kaffe eller te. Simonetta serverar gärna - vid förfrågan - kvällsmat bestående av de traditionella toskanska rätterna med vin från området (Chianti, Vino Nobile Montepulciano, Brunello di Montalcino osv.)

Trevliga rum i toscansk stil

På Casa Bellavista finns endast fyra rum, men hela tre olika kategorier. Rummen är fint inredda i typisk toscansk stil och med vikt på antika möbler och små fina detaljer. Rummen har inte aircondition men takfläktar som kan användas under de varmaste månaderna. Rummen har wifi, kassaskåp och skrivbord och så finns det naturligtvis badrum med toalett, dusch och hårfön. Ett av rummen har balkong medan sviten som ligger i huvudbyggnaden med separat ingång har hela två terrasser.

Dölj texten
 
 
search map