Semesterbostäder & hotell i Corsanico-Bargecchia

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Trots att läget är lantligt och landskapet runt om är lummigt med härliga olivlundar är det endast ca 10 km till havet och sandstranden. Längs den toskanska kusten ligger de kända badorterna på rad som ett pärlband. På ca 20 mintuter med bil nås både Viareggio och Lido di Camaiore med sina fina stränder och sommarpuls. Andra orter som kan besökas är Forte dei Marmi, Marina di Pietrasanta och charmiga Pietrasanta.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Vackra omgivningar med mycket att se och göra

Men det är inte bara sol och bad som gäller, här uppe i nordvästra Toscana, utan från Corsanico-Bargecchia har du nära till flera underbara städer som Lucca och Pisa. Calci, Buti och Vinci som är Leonardo da Vincis födelseort är platser du absolut inte bör missa. En annan sak som lätt glöms bort är närheten till Ligurien och nationalparken Cinque Terre. På en timme (ca 62 km) når du La Spezia varifrån du kan ta båt och tåg ut till de fem byarna och på vägen tillbaka stanna gärna till i mysiga Lerici. Och eftersom de två byarna ligger strax intill Apenninerna passar området dig som längatr efter att kunna ta utmanande cykelturer och sköna vandringar.

Läs mer om Corsanico-Bargecchia

Små slumrande byar där varje dag är sig lik

Trots den ringa storleken med endast ett par tusen invånare finns här ett par restauranger, ett par mindre mataffärer, post och ett par barer. Tempot är som det brukar i mindre byar, lugnt och skönt där årets dagar är sig ganska lika. Önskas ett större utbud kan du bege dig antingen till Lucca, Pisa, Camaiore eller Viareggio.

Byarna har en del historia att berätta. Romarna var här och härjade år 150 e.kr då de hade kolonier i området. Här finns ett par kyrkor varav Chiesa di San Martino i Bargecchia som var en favorit till självaste Giacomo Puccini och dit han kom för att lyssna på kyrkklockorna. I Corsanico kan du ta en titt på Chiesa di San Michele, som byggdes på 900-talet, förstördes år 1270, återuppbyggdes 1301 och efter en del missöden stod återigen färdig år 1848.

Dölj texten
 
 
search map