Hotell i Colle Val d'Elsa i Toscana

Palazzo San Lorenzo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Bo nära San Gimignano

Mitt emellan de kärna medeltidsstäderna San Gimignano och Monteriggioni ligger Colle Val d'Elsa. Du har säkert aldrig hört talas om staden, och det är kanske inte så dumt, för det betyder att det nästan inte finns några turister här. Den trevliga staden är uppdelad i två delar - den "nya" stadsdelen och den gamla medeltida kärnan som ligger högt uppe på en klippa. De två stadsdelarna är sammankopplade via en modern hiss, och det är väldigt praktiskt, om du en kväll för lust att äta på en av restaurangerna i den "nya" stadsdelen - eller kanske vi ta en tur i alla butiker.

Gastronomi i världsklass

Hotel Palazzo San Lorenzo ligger i den gamla medeltida stadsdelen. Den är cirka 1 km lång och smal, så där finns i stort sätt bara ett fåtal gator. Men trots den blygsamma storleken, är den precis som vilken annan stad som helst, för där finns många saker att titta på - bland annat domkyrkan och stadens museum. Det finns flera små butiker, och ett bra urval av caféer och restauranger. Och om du har en särskild passion för toscansk gastronomi, har medeltidsstaden också en egen Michelin-restaurang- med två stjärnor till på köpet! Stadens historia ger hela vägen tillbaka till etruskernas tid, och om du blir vän med ägaren av den lilla vinbutiken som ligger precis vid hotellet, kan du säkert övertala honom att visa dig den gamla etruskiska källaren under butiken.

Läs mer om Palazzo San Lorenzo

Medeltida sjukhus blev hotell

Byggnaden, som ligger innanför den gamla stadsporten, härstammar från 1635 då den uppfördes för att husera ett sjukhus. Genom åren har den byggts till, och om, flera gånger. Stället fungerade som ett sjukhus till för bara några få år sedan, då man istället beslutade för att göra om byggnaden till ett hotell. Det var i stort sätt bara de gamla murarna som bevarades, då själva inredningen inte höll för ändamålet, och det är idag svårt att se några tecken från sjukhuset på detta hotell med 4 stjärnor.

Klass och stil

Från gatan kommer du direkt in i den stora lobbyn med de imponerande seglen. Det finns ett liten trevligt vardagsrum, och frukostbuffén äter du i det härliga "uterummet" - en före detta gårdsplats, som har täcks med ett glastak. Hotellet har en trevlig restaurang, där du kan äta din middag, och så finns det också en vinbar där du kan njuta av en förfriskning eller en lättare anrättning. Vinbaren har en utomhusservering, och är även öppen för gäster som inte bor på hotellet - men du kan också gå direkt från hotellet till vinbaren via en intern trappa. För du lust till att bada bastu, ta en simtur eller boka en massage, har hotellet ett litet SPA. Anländer du i bil kan du parkera gratis på en offentlig parkeringsplats precis utanför stadsmuren.

Bekväma rum och hög kvalitet

Palazzo San Lorenzo har 48 rum och sviter i flera olika kategorier. Rummen varierar i storlek och inredning, och även om det omkringliggande landskapet är gudomligt vackert, ska du inte förvänta dig någon särskild utsikt från ditt fönster då hotellet ligger mitt i den gamla stadsdelen. Inredningen är smakfull och klassisk och man har lagt stor vikt på både kvalitet och funktionalitet. Alla rum har som minimum aircondition, wifi, skrivbord, fåtölj, sat-TV, kassaskåp, minibar med gratis mineralvatten, telefon, parkettgolv, samt badrum med toalett, dusch eller badkar samt hårfön och toalettartiklar.

Läs om rummen på Palazzo San Lorenzo

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map