Hotell i Celle sul Rigo i Toscana

Palazzo Palesa

 
Palazzo Palesa är inte tillgänglig i dagsläget
Palazzo Palesa är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Toscana här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Det krävs mer utrymme och ord än vi besitter för att kunna göra Palazzo Palesa rättvist. Det är verkligen ett ställe helt i sin egen klass, och det är ingen överdrift när vi säger att våra utsända medarbetare stod med munnen öppen av beundran när de besökte platsen. Det ska dock sägas att långt ifrån alla vill dela denna begeistring. En del vill säkerligen beklaga sig över den saknade moderna komforten, men gläder man sig istället över stilsäker inredning och omgivningar, som i stort sett likadant ut de senaste 100 åren, så är Palazzo Palesa en härlig upplevelse.

Utifrån gör byggnaden på en av Celle sul Rigos små gator inget större väsen av sig, men när man kommer in så börjar upplevelsen. Husets nuvarande ägare tog över huset av adelsfamiljen Palesa från Padova, med rubb och stubb, från möbler och vinkällare till böcker, och de har verkligen lyckats bevara det. De har med utsökt smak gjort om byggnaden dels till deras eget hem, dels till sex rum för uthyrning.

Läs mer om Palazzo Palesa

Rummen är inredda med en stilsäker, sober smak och det enda man kan klaga lite på är faciliteterna i badrummen som inte riktig passar in, här har de nämligen plastdraperi i duschen. De flera hundra år gamla golven och de fina taken med målad terrakotta ramar perfekt in de antika möblerna. Rummen är rymliga, och här är det högt i tak, men det finns varken TV, aircondition, minibar eller liknande modern utrustning. Det är en känsla av lugn och ro ägarna önskar förmedla, och de massiva väggarna hjälper till att hålla temperaturen nere under de varmaste månaderna. Här får man som gäst gärna slå sig ner i de gemensamma utrymmena, för att läsa en bok eller tidning.

Den lilla gårdsträdgården är inget särskilt, men den finns där. Ägarna själva ger deras gäster en stor rundvisning i huset, och man ska inte tveka att gå ner i källaren, som är en del av de celler som går under hela staden, och som givit staden dess namn. Många av dem kan spåras tillbaka till etruskerna, andra till Romarrikets dagar, medan några är från Medeltiden. Tunnlarna har haft olika användningsområden under århundradena, allt från tillflyktsort för kristna och partisaner, till förvaringsutrymme för vin och mat.

I Celle sul Rigo finns det inte alltför många möjligheter för underhållning. Det är en ganska liten landsby, som idag är långt från den storhetstid för flera hundra år sedan, då adelsfamiljer byggde sommar-reseidens här. I dag finns här endast ett par små butiker, två restauranger och en fantastisk utsikt över landskapet. Turister är i gengäld ingen vanlig syn här.

Dölj texten
 
 
search map