Hotell i Castiglione della Pescaia i Toscana

L'Andana Hotel

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Om du letar efter ett högklassiskt boende med vackra omgivningar och närhet till sköna sandstränder och ett pittoreskt centrum, då kan du titta närmre på denna presentation. L'Andana tillhör vingården Tenuta La Badiola vilket i sin tur innebär att du har ett lantligt läge där du är omgiven av vinfält och olivlundar. Historian sitter i väggarna och man har varit noga med att bibehålla den ursprungliga charmen vilket du märker så fort du stiger in i den vackra lobbyn där du har reception, bar och uteterrass.

En Medici villa med lång historia

L'Andanda Hotel kom till på våren år 2004 men själva Medici villan har lång historia. Under 1800-talet bodde nämligen Grand Duca Leopold II (sonen till Ferdinand III) här tillsammans med sitt hov och du kan känna av de historiska vingslagen då man bibehållt t.ex de vackra stengolven. Den historiska byggnaden ger ett pampigt intryck såväl utifrån som inomhus för att inte tala om den stora vackra trädgården och allén av cypresser och pinjeträd som leder upp till villan. L'Andana är uppdelad i två huvudbyggnader, Villa och Fattoria och rummen hittar du i båda. Byggnaderna förbinds av en vacker vinterträdgård i glas och det är i den del som heter Villa du hittar bl. a receptionen.

Läs mer om L'Andana Hotel

De toskanska traditionerna lever vidare

Förutom sina vackra rum finns det två restauranger på hotellet varav den ena, La Villa, ligger som du kan höra av namnet, i den del som heter Villa. Den andra restaurangen, som heter Trattoria Enrico Bartolini ligger på området men en bit därifrån, ca 300 m. La Villa har öppet både till frukost, lunch och middag i perioden juni-sept. Trattorian är härligt traditionell och serverar lokala specialiteter (med noga utvalda råvaror) i keramikskålar och lerfat. Här finns även den stora vinkällaren med 150 olika märken att välja mellan. På Trattoria Enrico Bartolini hålls också matlagningskurser för alla, liten som stor, så om du är nyfiken på att lära dig mer om den toskanska matkulturen kan du här passa på att lära dig och annat.

Lata dagar vid poolkanten eller på stranden

Även om Toscana har en uppsjö med sevärdheter och kultur kan det vara skönt att en dag få koppla av och detta kan du göra antingen vid en av hotellets två pooler eller nere på stranden. Eller varför inte båda, och när det är dags att ta sig stranden kan du hoppa på hotellets shuttle som tar dig dit i perioden juli-augusti utan extra kostnad! För dig som väljer att stanna "hemma" i en noga utvald solstol eller under ett parasoll med en bra bok kan kanske ett SPA-besök locka där du har ett gym och kan beställa olika typer av behandlingar. För att få tillträde hit måste du ha fyllt 16 år.

Gör gärna utflykter och upptäck vackra Maremma

Skulle gymmet inte räcka som aktivitet kan du antingen träna din golfsving eller utmana ditt resesällskap i ett parti tennis. Är du hästintresserad kan du be receptionen hjälpa dig att boka in en utflykt på hästyggen. Området inbjuder även till långa sköna promenader och härliga cykelturer. Castiglione della Pescaia heter den närmsta staden och är en pittoresk liten stad med hamn och strand. Här hittar du flertalet restauranger, uteserveringar, mataffärer, apotek, banker och speciellt mysigt är det i stadens historiska del där du hittar stadens fästning som stoltserar på kullen.

Du bör inte missa Punta Ala, som ligger strax norr om Castiglione della Pescaia. Detta fantastiska naturområde bjuder på fin skog, vacker hamn och härlig kust med fin sandstrand. Bättre strand än den du har i Castiglione della Pescaia (förutom den ute vid Riva del Sole som är jättefin).

Smakfulla rum med den rätta atmosfären

Det finns totalt 33 rum på L'Andana i olika rumskategorier. De är alla rymliga med smakfull inredning och kan ligga antingen i del del som heter Villa eller i den del som heter Fattoria.

Superior-rummen är på ca 35 m² och har utsikt ut mot vinodlingarna och olivlundarna, Deluxe-rummen är på mellan 40-45 m² och har utsikt över landskapet. En del av dessa har ett sk. loft. Juniorsuiterna är på ca 50-60 m² och har ett vardagsrum i kombination med sovrum och öppen spis. De är vända ut mot kullarna där det växer oliver och vindruvor. Superiorsuiterna är på mellan 65-70 m² och även här har du ett vardagsrum i kombination med sovrum och öppen spis. Från dessa rum har du utsikt över naturen och det lilla kapellet. Prestigesuiterna är på ca 80 m² med vardagsrum i kombination med sovrum och öppen spis. Även dessa har utsikt över kapellet men även över vinfälten och olivlundarna.

Faciliteterna är luftkonditionering, LCD-TV, Wi-Fi, kassafack, CD och DVD-spelare, badkar eller dusch med toalettartiklar och hårtork.

Läs om rummen på L'Andana Hotel

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map