Semesterbostäder & hotell i Castelnuovo Garfagnana

 
Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Hit kommer det inte många turister men de som har vägarna förbi, kan vara säkra på att hitta en autentisk stämning, frisk luft och billiga matställen. Castelnuovo di Garfagnana är "huvudstaden" i denna norra del av Toscana och man kan tydligt förnimma historiens gång över århundraden på de små gatorna.

De första dokument som omtalar byn härstammar från 740 och omtalar byn som en liten landsby med en självständig kyrka. Hundra år senare, 872 hade byn fått bymur som blev ytterligare förstärkt under 1400-talet, var byn dessutom uppnådde status som huvudby för provinsen.

Sevärdheter i byn: I Castelnuovo di Garfagnana kan vi rekommendera att man ser borgen och bymurarna var borgen härstammar från 1100-talet. Domkyrkan, som är dedikerad helgonen Pietro och Paolo,härstammar från år 1000. Fästningen Montealfonso omgiven av en enkel mur med sju bastioner, som är förbundna asymmetriskt med hänsyn till grundens naturliga förlopp. Innanför blev det uppfört byggningar som skulle rymma trupperna och andra fotfolk. Idag är det bara sex kvar av dessa, de övriga har förstörts eller rivits ner.

Klostret San Giuseppe är också sevärdigt. Det blev påbörjat i 1632 av Giambattista d'Este, som fyra år innan hade övergett tronen för att gå in i Cappucciner-orden, var han dog i 1644. Till sist kan intresserade besöka byns arkeologiska museum som rymmer en stor utställning.

Byfester: S. Pietro är byns helgon och firas med en folklig fest den 29:e juni varje år. Dessutom är byns karneval med parader och maskeradbal bland de större byfester. Detta hålls i slutet av januari och början av februari.

Av andra större arrangemang kan vi omtala handels-veckan i augusti och de många kulturella, musikaliska, sportsliga och gastronomiska evenemang i september. Från juni till augusti hålls dessutom antikvitetsmarknader var det också handlas med lokala produkter, liksom det arrangeras koncerter och andra kulturella happenings under sommaren.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Rekommendationer till dig

Residence i Piastroni

Monteverdi Marittimo, Toscana

Palazzo Bandino

Chianciano Terme, Toscana

La Vecchia Sassa

Iano, Toscana

Populärt i Toscana

search map