Hotell i Castellina in Chianti i Toscana

Castello di Fonterutoli

Rummet Loggia Rummet Giallas badrum Gemensamt uppehållsrum
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Det är nästan som att resa tillbaka i tiden när du besöker den lilla byn Fonterutoli. Du befinner dig i den mest populära delen av Toscana och Castello di Fonterutoli gör dessutom några av de bästa viner i Chianti, men tiden tycks ändå ha stått stilla i de små kullerstensgator längs den berömda vinvägen Via Chiantigiana.

En resa i tiden

Även den största Toscanafantasten måste kapitulera när han för första gången träder in i den lilla byn Fonterutoli, som under århundradena har uppstått kring herrgården med samma namn. Det är fantastiskt att något så äkta kan överleva i hjärtat av Chianti, där turismen annars verkar finnas i varje hörn. Vid infarten till det lilla samhället ligger även den berömda vingårdens försäljning och provsmakning, men när du passerat detta förblir allting som det var för generationer sedan. Men så är ju detta charmen med det hela.

Läs mer om Castello di Fonterutoli

Pittoresk miljö och lugna omgivningar

Det finns inga affärer, inga hantverkare, och inga gallerier. De få rum som hyrs ut till gäster ligger helt anonymt i tre byggnader runt om i byn. Det är i grunden på tal om tre stora lägenheter, som ursprungligen var hem för adelsfamiljens tre söner, men då de nu föredrar livet i världens storstäder (och annars har gott om plats i familjens stora villa) så har lägenheterna nu blivit uppdelade i hotellrum för uthyrning. Varje kategori av rum har därför sin personliga karaktär och stil.

Pool och restaurang

Som gäst mister du inte möjligheten för ett dopp, då det i utkanten av byn finns en gemensam pool för alla gäster. Perfekt de dagar du väljer att stanna kvar på "hemmaplan" för att slappna av och njuta av livet.

Bara precis över på andra sidan landsvägen ligger gårdens restaurang. Det är här du äter din frukost, och om du önskar andra måltider, som absolut bör ledsagas av husets egenproducerade vin. Restaurangen har öppet för lunch 12.30-14.30 och middag 19.00-22.00 men detta kan variera. Vi reserverar oss för ev ändringar i öppettiderna. Man håller här även matlagningskurser, och är du intresserad hör med receptionen när du checkar in för mer detaljer som tider och priser,

Castello di Fonterutoli producerar olja, grappa, krämer m.m. När det kommer till vin så producerar de så många olika viner, alla av hög kvalitet, så du hittar med all största sannolikhet just din favorit. Du kan orientera dig i receptionen, som även fungerar som gårdens butik och där du kan få arrangerat provsmakningar.

Tre män, tre personligheter

Här finns 16 rum fördelade på fem byggnader samt lägenheter med pentry. Rummen har aircondition, Wi-Fi och hårtork. En kyl med vatten finns utanför rummen i det gemensamma utrymmet.

Fattorian är fräsch, ljus och ganska... läcker. På stället omtalar man själva stilen som "country-chic". Det är ett ställe du minns utan behov av bilder eller anteckningar, för hur ofta finner du ett stort gemensamt uppehållsrum med flera jakttroféer på väggarna? Rummen i Fattorian är utrustade med aircondition.

Limonaia är nära på raka motsatsen till Fattoria , för här har man valt att strikt följa den traditionella toskanska stilen med tunga möbler, terrakotta och synliga takbjälkar. Det stora gemensamma uppehållsrummet verkar mörkt och svalt på ett mycket avslappnat sätt.

Roseto är nästan skandinaviskt med sina vita väggar och enkla inredning. Mysigt är det i alla fall, och det gemensamma biblioteket med matchande soffgrupp inbjuder till en upptäcktsfärd genom litteraturen, särskilt de många vackra inslag från 1900-talets första decennier kan trollbinda nostalgikerna. Som något unikt delar de tre rummen i Roseto på en förtjusande park med en liten pool.

Läs om rummen på Castello di Fonterutoli

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map