Omdömen från Agriturismo Collelungo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Agriturismo Collelungo

Läs personliga omdömen av Agriturismo Collelungo som ligger i Chianti vindistrikt. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Agriturismo Collelungo. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Verkligen ett härligt ställe

Vi hade en fantastisk semeseter och vi bodde i lägenheten Torre på Collelungo. Detta kan vi varmt rekommendera till andra. Det är ett fint ställe, rent och fräscht samt att man kan se lite av dalen . Vår vär Fabiola var en italiensk pärla - effektiv, leende och gjorde allt för att vi skulle få en underbar semester.

Castellina in Chianti som semester-destination

Agriturismo Collelungo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo Collelungo
Tvårumslägenhet Torre med 2/4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2018
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastiskt boende i lantlig miljö

Fantastiskt boende i gamla stenhus på landsbygden. Tyst och stilla med vinodlingar, olivlundar och fågelsång inpå husknuten, men trots det bara några kilometer in till den lilla staden Castellina in Chianti där det finns både restauranger och affärer. För den som vill resa runt ligger Castellina på bra avstånd från många av Toscanas sevärda städer och byar.

Castellina in Chianti som semester-destination

Agriturismo Collelungo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo Collelungo
Trerumslägenhet Pantera med 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2017
Antal resande 4 Vuxna
Namn

Härliga, avslappnande omgivningar, med trevlig stad och storstäder nära inpå

Collelungo är ett härligt ställe som ligger vid slutet av en grusväg mitt i olivlundar och vinfält. Stället är mycket välskött både inomhus och utomhus. Lägenheterna var bra, med allt man har behov av då det gäller köksutrustning, möbler och utomhusterrass. Vi fick också rena handdukar, samt tvätthanddukar flera gånger under de 9 dagar vi bodde på Collelungo.
Vi bodde i lägenheten Panthera med kök, vardagsrum, två stora sovrum och två tillhörande badrum - allt fördelat på två våningar. Till lägenheten hör också en egen "privat" terrass med bord/stolar och liggstolar, samt härlig kvällssol och en fantastisk utsikt mot staden Castellina in Chianti. Det var också en magisk utsikt från rummen - härligt att vakna upp till på morgonen.
Poolområdet och poolen är välskötta, där finns massor av liggstolar, bord och stolar under paviljonger och ett härligt loungeområde med soffor och bord. Både vid poolen och i loungeområdet fungerar wifi bra, medan det är lite sisådär i lägenheterna, på grund av de massiva stenväggarna. Stället har också ett bibliotek/TV-rum och en "vinkällare", där man kan förse sig med ställets egenproducerade vin. Dessutom är det möjligt att nyttja tvättmaskinen på stället.
Fabiola är den härligaste värdinnan. Hon hjälper till med in- och utcheckning och allt man annars har behov av under semestern. Hon är på stället dagligen, och är superrar och mycket hjälpsam. Hela stället omges av en okomplicerad och mycket avslappnad atmosfär. Ett perfekt ställe att varva ner på, och bara slappna av...

Castellina in Chianti som semester-destination

Collelungo ligger cirka 10 minuters bilfärd från Castellina in Chianti. En mycket trevlig stad med en gammal borg, ett trevligt torg, en liten gågata, lite olika butiker (främst för turister), gelaterior, och en massa restauranger av olika slag. När du checkar in på Collelungo får du en översikt över de olika restaurangerna i området. Vi testade en del av dessa, och var mycket nöjda. Vi kan bland annat rekommendera Albergaccio di Castellina (lite utanför centrum), Antica Trattoria La Torre (mitt på torget) och Il Re Gallo (på torgets hörna). På dessa ställen ska man med fördel boka bord i förväg.
Det ligger också en Coop där man kan köpa det mesta.
Det finns flera P-platser i Castellina in Chianti, så det är enkelt att parkera bilen och gå runt i staden till fots. Man betalar 1 Euro i timmen tills klockan 20. Var dock uppmärksam på enkelriktade gator och zoner i centrum där du inte får köra utan tillåtelse.
Vi rekommendera inte att promenera från Collelungo till Castellina in Chianti, då vägarna är smala och med många svängar, så det är svårt att förutse trafiken.
Från Castellina in Chianti kommer man enkelt till Florens via en mindre motorväg (utan avgift). Turen tar cirka 50 minuter.
Likaså är det enkelt att komma till Siena, längs en trevlig väg som går genom det vackra landskapet i Chianti. Turen tar cirka 40 minuter i bil.

Agriturismo Collelungo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo Collelungo
Trerumslägenhet Pantera med 4 sovplatser (ingen återbetalning)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastiskt natur och frisk luft

Lugnt och stilla boende. Väldigt mysigt och bra köksutrustning så man kunde laga sin egen mat. Dock var det för varmt för oss och mycket kryp därför tror jag det kan vara bra att åka till vingårdar andra perioder än i juli. Bra poolområde och mycket gott vin.

Castellina in Chianti som semester-destination

Agriturismo Collelungo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo Collelungo
Tvårumslägenhet Istrice med 2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Fantastisk atmosfär och en helt oöverträfflig service

Vår första semester i Toscana, men deifintivt inte den sista.
Servicen och gästfriheten från personalen på Collelungo är helt oöverträfflig. Stället är helt obeskrivligt vackert. Gamla mysiga byggnader som är omgivna av vinmarker, olivträd, så langt ögat kan se. Härute hör du inte något oväsen annat än ditt eget andetag! Idylliskt och aMan skall nog helst ha en bil med rätt stor kraft i motorn, eftersom vägen från byn Collelungo kräver lite hästkrafter:-)
Vi kan å det varmaste rekommendera detta resmål!

Rekommendationer till andra gäster

I Castellina in Chianti ligger en härlig restaurang Sotto le Volte (Via delle Volte 14-16) I San Gimignano precis utanför stadsmuren ligger ett litet matställe som lagar helt fantastik mat, Trattoria Rigoletto (Via Roma 23)
Ni skall smaka vinet på Collelungo. Vi kan rekommendera Chianti Classico.

Agriturismo Collelungo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo Collelungo
Tvårumslägenhet Istrice med 2 sovplatser

Fint kök med kylskåp, ugn och 4 kokplattor.
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Härligt och avslappnande

Collelungo mitt i Toscana/Chianti området är en härlig och avslappnande vingård.
Vi njöt av vår vistelse här, speciellt att det ligger en liten by i närheten. Dock inte i gåavstånd. Vi saknade att det inte var en genomgång av hela deras vinproduktion. Allt i allt en härlig vistelse även om det är lite dyrt i förhållande till vad man får.

Rekommendationer till andra gäster

Bra restauranger i närheten.

Agriturismo Collelungo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo Collelungo
Tvårumslägenhet Civetta med 2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Flotta och imponerande omgivningar

Vi är mycket nöjda. Vi fick en bättre lägenhet än den vi hade bokat, då den var ledig.

Agriturismo Collelungo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo Collelungo
Tvårumslägenhet Oca med 2 sovplatser

Vi fick inte Oca, utan en ännu bättre lägenhet.
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Ett utmärkt ställe

Det är längesedan jag upplevt så hög nivå på servicen som på Agriturismo Collelungo - hit kommer jag att återvända.

Agriturismo Collelungo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo Collelungo
Tvårumslägenhet Oca med 2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Semester på Agriturismo Collolungo

Stället är härligt. Otroligt vacker utsikt och mycket stillsamt. Dessvärre hade lägenheten inte de faciliteter som ni har skrivit på er hemsida. Det står att det finns en ugn i lägenheten. Jag bakar alltid färskt bröd på morgonen när jag är på semester, så det var en av de sakerna jag verkligen ville skulle finnas. Det visade sig att det endast var en mikrougn, vilken jag inte kunde använda till något. Det var visst också den enda lägenhet som det inte fanns en ugn i. Vi talade med andra personer, och de hade alla en ugn. Några var gulliga och lät oss använda deras ugn, men det är ju inte samma som att ha sin egen. Det står också på er hemsida att det är en privat terrass. Många av lägenheterna hade privat terrass, men det hade inte vår. Den låg på andra våningen, vilket jag inte kunde se på er hemsida. Hon berättade att lägenheterna på andra våningen inte har egen terrass, det var istället en terrass nedanför som kunde delas med flera. Vi var dock lyckliga att ha den för oss själva många av dagarna.

Poolen var mycket kall och pumpen körde inte, så det var många djur och dessutom mycket klor.

In-Italias kommentar

Vi beklagar att det inte fanns en vanlig ugn, utan bara en mikro i lägenheten. Om du hade kontaktat oss under semestern, skulle vi ha försökt att ordna så att ni fått en vanlig ugn samma dag. Vad läget av lägenheten angår, så förstår jag inte hur du kan ha tvivlat om att den låg på andra våningen när det på vår hemsida står "Lägenheten ligger på andra våningen". Terrassen på markplan tillhör lägenheten, så vi beklagar om andra gäster har använt den under ert uppehälle. Det borde de inte ha gjort.

Agriturismo Collelungo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo Collelungo
Trerumslägenhet Aquila med 4 sovplatser

Ingen ugn som det står på er hemsida, ingen privat terrass.
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Noah og rejsefælle fra Skovlunde boede på Agriturismo Collelungo i Castellina in Chianti

Resan var riktigt bra, trevlig och hjälpsamma människor där nere, fint väder och en fan av en kall pool, staden var också trevligt mysiga.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 Nästa sida
 

Liknande ställen

Borgo Casa al Vento

Gaiole in Chianti, Toscana

Fattoria La Sala

Greve in Chianti, Toscana

Arnano

Sovicille, Toscana

Rekommendationer till dig

Riserva di Fizzano

Castellina in Chianti, Toscana

Villa Rossana

Cenaia, Toscana

La Torraccia di Chiusi

San Gimignano, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Toscana

Santa Maria

Campagnatico

Hotel Baia del Sorriso

Castiglioncello

search map