Agriturismo i Castellina in Chianti i Toscana

Agriturismo Collelungo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Collelungos historia går långt tillbaka. Vi hör om gården första gången från källor under 1300-talet, och sedan dess har stället varit konstant bebott och jorden odlats. Idag är här inrett en rad mindre lägenheter men här har odlats vin i stor stil.

Genuint böljande vinlandskap

Du har naturligtvis möjlighet för att köpa gårdens vin direkt, men du kan också smaka på dem i självbetjäningsbaren. Denna ligger i förbindelse med en liten lässal med satellit-TV och här väljer du själv ditt vin, öppnar och häller själv upp, varefter du noterar ditt förbruk. Detta är något annat än hotellernas vanligtvis trista minibar! På gården finns det även en liten frukostrestaurang.
Byggningarna är pittoreska och det samma gäller landskapet, för vart du än vänder blicken, så möts du av kullar och sluttningar med vinmarker, detta gäller även för utsikten från poolen som är omgiven av solstolar och parasoller.

Läs mer om Agriturismo Collelungo

Rustika och välinredda lägenheter

Lägenheterna är trevligt inredda och sobert möblerade, de har alla badrum med toalett och dusch samt köksfaciliteter. De har dock varken aircondition, TV eller internet, för Collelungo är tänkt som ett ställe var man slappnar av i stilfulla rustika omgivningar. Som det framgår av lägenheternas antal av sovplatser, så är detta ett ställe för par, inte för barnrika familjer. Allt är välskött och avslappnat här. Uppe från parkeringsplatsen och ner genom bostäderna till poolen finns det en del trappsteg och nivåskillnader.

Läs om l√§genheterna på Agriturismo Collelungo

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Agriturismo Collelungo

Läs personliga omdömen av Agriturismo Collelungo som ligger i Chianti vindistrikt. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Agriturismo Collelungo. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 9 omdömen från Agriturismo Collelungo

Verkligen ett härligt ställe

Vi hade en fantastisk semeseter och vi bodde i lägenheten Torre på Collelungo. Detta kan vi varmt rekommendera till andra. Det är ett fint ställe, rent och fräscht samt att man kan se lite av dalen . Vår vär Fabiola var en italiensk pärla - effektiv, leende och gjorde allt för att vi skulle få en underbar semester.

Läs mer

Fantastiskt boende i lantlig miljö

Fantastiskt boende i gamla stenhus på landsbygden. Tyst och stilla med vinodlingar, olivlundar och fågelsång inpå husknuten, men trots det bara några kilometer in till den lilla staden Castellina in Chianti där det finns både restauranger och affärer. För den som vill resa runt ligger Castellina på bra avstånd från många av Toscanas sevärda städer och byar.

Läs mer

Härliga, avslappnande omgivningar, med trevlig stad och storstäder nära inpå

Collelungo är ett härligt ställe som ligger vid slutet av en grusväg mitt i olivlundar och vinfält. Stället är mycket välskött både inomhus och utomhus. Lägenheterna var bra, med allt man har behov av då det gäller köksutrustning, möbler och utomhusterrass. Vi fick också rena handdukar, samt tvätthanddukar flera gånger under de 9 dagar vi bodde på Collelungo.
Vi bodde i lägenheten Panthera med kök, vardagsrum, två stora sovrum och två tillhörande badrum - allt fördelat på två våningar. Till lägenheten hör också en egen "privat" terrass med bord/stolar och liggstolar, samt härlig kvällssol och en fantastisk utsikt mot staden Castellina in Chianti. Det var också en magisk utsikt från rummen - härligt att vakna upp till på morgonen.
Poolområdet och poolen är välskötta, där finns massor av liggstolar, bord och stolar under paviljonger och ett härligt loungeområde med soffor och bord. Både vid poolen och i loungeområdet fungerar wifi bra, medan det är lite sisådär i lägenheterna, på grund av de massiva stenväggarna. Stället har också ett bibliotek/TV-rum och en "vinkällare", där man kan förse sig med ställets egenproducerade vin. Dessutom är det möjligt att nyttja tvättmaskinen på stället.
Fabiola är den härligaste värdinnan. Hon hjälper till med in- och utcheckning och allt man annars har behov av under semestern. Hon är på stället dagligen, och är superrar och mycket hjälpsam. Hela stället omges av en okomplicerad och mycket avslappnad atmosfär. Ett perfekt ställe att varva ner på, och bara slappna av...

Läs mer

Fantastiskt natur och frisk luft

Lugnt och stilla boende. Väldigt mysigt och bra köksutrustning så man kunde laga sin egen mat. Dock var det för varmt för oss och mycket kryp därför tror jag det kan vara bra att åka till vingårdar andra perioder än i juli. Bra poolområde och mycket gott vin.

Läs mer

Fantastisk atmosfär och en helt oöverträfflig service

Vår första semester i Toscana, men deifintivt inte den sista.
Servicen och gästfriheten från personalen på Collelungo är helt oöverträfflig. Stället är helt obeskrivligt vackert. Gamla mysiga byggnader som är omgivna av vinmarker, olivträd, så langt ögat kan se. Härute hör du inte något oväsen annat än ditt eget andetag! Idylliskt och aMan skall nog helst ha en bil med rätt stor kraft i motorn, eftersom vägen från byn Collelungo kräver lite hästkrafter:-)
Vi kan å det varmaste rekommendera detta resmål!

Läs mer

Härligt och avslappnande

Collelungo mitt i Toscana/Chianti området är en härlig och avslappnande vingård.
Vi njöt av vår vistelse här, speciellt att det ligger en liten by i närheten. Dock inte i gåavstånd. Vi saknade att det inte var en genomgång av hela deras vinproduktion. Allt i allt en härlig vistelse även om det är lite dyrt i förhållande till vad man får.

Läs mer
 
search map