Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden ligger mitt i det kända Chianti vindistrikt där man producerar det berömda rödvinet med samma namn. Majoriteten av centrum är byggt i slutet av Medeltiden med några enkla spår från Etruskernas tid. En samling av dessa kan man se på byns etruskiska museum.

Imponerande byggnader

Utöver rådhuset som ligger i den gamla och väldiga borgen Rocca Comunale di Castellina kan man glädja sig med att besöka fästningen Palazzo Ugolini-Squarcialupi eller en av de många borgar, slott eller vingårdar som finns nära byn. Man kan också besöka kyrkan Chiesa del S.s Salvatore från 1600-talet för att se närmare på de skatter kyrkan har att visa. Man kan bl.a. se en renässans-staty i trä av St Barnabas, ett toscanskt krucifix från 1700-talet och de tre kyrkklockorna som härstammar från 1797.

Gå genom historien

Föredrar man att uppleva en by genom att gå omkring i centrum kan man i Castellina in Chianti traska igenom historien under en vacker medeltidspassage som löper längs den östra bymuren som kallas Via delle Volte. Från början var det ett offentligt och öppet rum som blev använt till både heliga och militära ändamål. Sedan dess har passagen blivit övertäckt av privata bostäder då man inte längre hade behov för muren som försvar.

Gågata med restauranger och butiker

Castellina in Chianti har dessutom en gågata som heter Via Ferricio där man finner både souvenirbutiker och mataffärer samt caféer och restauranger, bl.a. två med med varsin michelinstjärna; Ristorante Albergaccio di Castellina och Ristorante al Gallopapa. Är man vinintresserad kan vi nämna att Castello di Fonterutoli är ett av de lokala och välrekommenderade vinhusen som är värda att smaka på.

Vildsvin som äter skor

Naturen omkring Castellina in Chianti kännetecknas av vinmarker och utsträckta skogar med vildsvin, fasaner, harar, rävar och ekorrar. Den bästa tidspunkten för att se vildsvin på är om natten då de kan ses utmed vägarna eller ibland tätt på bebyggelse. Så det är en god idé att hålla matvaror och andra ägodelar innanför dörren, då vi hört om vildsvin som äter skor.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map