Semesterbostäder & hotell i Castel Focognano

 
Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Castel Focognano är en mycket liten landsort med endast en kyrka och en liten mataffär. Den ligger i den södra delen av Casentino-dalen norr om Arezzo.

Byns historia går helt tillbaka till år 1028 då den uppstod mellan tre klyftor uppe på en brant bergsrygg och hade på den tiden en dubbel ringmur.

Sedan slutet av 1700-talet har Castel Focognano tillhört Rassina som i kraft av sitt något mer strategiska läge vid floden Arno blivit en av de viktigaste handelsbyarna i området. Rassina ligger ca. 5 km bort och är fortfarande en levande och aktiv stad som lever av hantverk, industri och handel. Det är till Rassina man ska åka för att finna matställen, supermarket och apotek.

Evenemang: Man ska till Rassina för att uppleva en lokal, festlig och folklig sommar där det arrangeras evenemang hela sommaren.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Toscana

search map