Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mjuka kullar, ett landskap som korsas av vinrutor, skogar och skuggfulla pinjeträd samt breda stränder som möter ett kristallblått hav, på så sätt framstår omgivningarna vid den vackra byn Castagneto Carducci. Byn är belägen i hjärtat av det man kallar Costa degli Etruschi – Etruskerkusten och här i detta milda klimat produceras berömda viner och olivolja av hög kvalitet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Denna trevliga lilla medeltida by hette intill 1907 Castagneto Marittima, men just det året dog den store poeten och nobelvinnaren Giosuè Carducci, som var född här och då beslöt man sig för att ändra namnet för att hedra honom. Här finns en borg, som härstammar från 1000-talet och är än idag bebodd av den gamla adelssläkten Gherardesca vars senaste greve Gaddo ofta får besök av sin väninna, f.d. prinsessan Sarah Ferguson.

Läs mer om Castagneto Carducci

Upplev en äkta byfest


I de toskanska byarna hör det till vanligheten att man arrangerar kulturella och folkliga föreställningar, och det gör man även här i Castagneto Carducci, under sommarhalvåret. Bland annat hålls här en internationell musikfestival i början av september.

Ett område upplagt för cykel- och trekkingrutter


Toscana är ett mycket tacksamt resmål när det kommer till att aktivera sig, speciellt för dig som tycker om att vandra eller cykla. Och speciellt detta område är anpassat för cykelturer och trekking. Därför har kommunen samlat en rad officiella rutter till sina passionerade besökare, och här finns något för alla. Du kan cykla genom medeltida byar, ner i de vackra dalarna och trekka på olika gamla stigsystem. För ytterligare detaljer om rutterna, kan du ta en titt på kommunens hemsida (på italienska): http://www.comune.castagneto-carducci.li.it/index.php?id=408

Dölj texten
 
 
search map