Semesterbostad i Casciana Terme i Toscana

Villa Borri

Den utvändiga bassängen Njut av varmt kurbad på Terme di Casciana Den utvändiga bassängen och Villa Borri i bakgrunden
 
Villa Borri är inte tillgänglig i dagsläget
Villa Borri är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Casciana Terme här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Villa Borri ligger i hjärtat av Casciana Terme i lugna omgivningar och endast några minuters promenad från stadens torg. Här kan du handla hos de lokala affärerna eller äta på en av stadens många trevliga restauranger, där du kan välja mellan det traditionella rustika koket eller mer kreativa restauranger, samtidigt som du kan avnjuta din espresso eller cappuccino på caféet runt hörnet under deras parasoller.

Håll semester i historiska omgivningar

Villa Borri är en herrgård från 1700-talet som blivit moderniserad från golv till tak. I källaren av den gamla villan har man inrett ett spa (wellness center) men ställets styrka ligger i placeringen helt upp till det centrala torget med flera (goda) restauranger ett stenkast från dörren. Hit kommer även de lokala invånarna, framför allt under helgen för att njuta av stämningen och något gott att äta och dricka. Stämningen är som allra bäst under våren och hösten. Högsäsong existerar inte riktigt och tiden passerar i skön takt.

Läs mer om Villa Borri

Paradis för avslappning

Oavsett om du kommer hit med din bättre hälft eller om du tar barnen med bör avslappning vara i fokus. Det är inte på Villa Borri du finner sportaktiviteter och heller ej pool med aktiviteter för barnen. Skulle du få lust till ett dopp är detta möjligt i den utvändiga termiska bassängen som ligger på den andra sidan av gatan och året runt håller en temperatur av 35,7°. Bassängen är dock stängd tisdagar och om onsdagar endast öppet från kl. 10:00-19:00 i juli och augusti medan den är öppen till kl. 17:00 resten av året. Med andra ord: det är bättre och skönare att bada under kallare årstider än om sommaren. Barnfamiljer finner här ett fint ställe för ett stopp, men det är inte här barnen kan roa sig under en vecka.

Stadens kurbadanstalt

Casciana Terme är känt för sina kurbad och på Villa Borri kan man utnyttja dem till max. Lägenheterna är nämligen en del av den lyxiga kurbadanläggning Terme di Casciana, där du mot betalning kan få alla tänkbara (och otänkbara) hälso- och skönhetsbehandlingar i vackra och stämningsfulla omgivningar. Själva badanläggningen ligger i den gamla herrgårdens huvudbyggnad och på andra sidan gatan har man specialiserat sig för medicinska behandlingar. Även barn är välkomna i sällskap med vuxna.

Områdets atmosfär och utflyktsmål

Casciana Terme är en trevlig stad men inte överdrivet stor. Därför får man snabbt lust till utflykter för att uppleva det sköna området där olivolja och vin hör till vardagen både när det kommer till måltider och produktion i stora mängder. Vi rekommenderar en utflykt till Lari som är en gammal stad med fästning och dubbel bymur, och utan turistmassor. Från Casciana Terme kommer också snabbt till bl.a. Pisa (35 km), Volterra (38 km) och Florens (ca. 60 km). Just Florens nås bäst med tåg från Pontedera så parkering och tillgång till miljözone inte blir dagens stora problem.

Välutrustade semesterlägenheter med bl.a. aircondition och wi-fi

Lägenheterna ligger delvis i villans huvudbyggnad och delvis i de gamla byggnaderna Le case dei contadini där gårdens bönder ursprungligen hade sina bostäder. De är ytterst välinredda, med respekt för den traditionella toscanska stilen med golv i terrakotta, klassiska möbler i vackra material och fina varma färger. Lägenheterna har plats till 2-6 personer och ligger antingen på första, andra eller tredje våningen (där finns ingen hiss). De är rymliga och utrustade med aircondition, minibar, förvaringsbox, satellit-TV samt internet (wi-fi). Det finns dessutom en övertäckt parkeringsplats till varje lägenhet. Under några år har villan blivit styrd av regionen Toscana, och år 2014 beslutade ägarna sig för att själva ta över driften, vilket vi anser vara ett steg i rätt riktning. Det är samma familj som med stor succé driver gården Agriturismo Le Querciole alldeles i utkanten av staden. De har en naturlig känsla för gästfrihet och har sett till att du med (ekonomisk) fordel kan äta både frukost eller brunch på stadens centrala torg. Använd gärna deras tips och råd för att boka bord på någon av stadens restauranger, de ser till att budskapet om vad du bäst tycker om och vill äta går fram till restaurangen oavsett om personalen på restaurangen talar engelska eller ej.

Läs om lägenheterna på Villa Borri

Dölj texten
 
 
search map