Semesterbostad i Carmignano i Toscana

Borgo di Artimino

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Utsikt över böljande kullar med cypresser, olivlundar och vinrankor som trängs är något av det många av oss vill uppleva när vi besöker Toscana. Och när detta presenteras tillsammans med ett bra läge nära kulturstäder som Florens och ett komfortabelt boende blir helheten ett faktum.

Känn de historiska vingslagen

Artimino är en medeltida by, som ligger ca 300 m ö h känt bl a för den vackra villan, Villa Medicea La Ferdinanda, och på ägorna (732 hektar) ligger även pittoreska Borgo di Artimino, och Hotel Poggeria Medicea. Så förutom att du kan bo i rustika och komfortabla semesterlägenheter kan du även välja att bo i ett hotellrum med allt vad det innebär. Och tillgången till två swimmingpooler, tennisbana och flera restauranger gör att Borgo di Artimino har många återkommande gäster. För det är ju trots allt härligt att få kunna hoppa över matlagningen en kväll och kunna ta ett extra glas vin eller två, innan det är dags att bege sig ”hemåt” igen utan att behöva ta bilen. Hotelldelen ligger nämligen endast ca 300 meter från själva byn.

Inom borgen finns det en trattoria där du kan inhandla bröd och charketurier samt en glassbar så att de yngsta gästerna kan få njuta av äkta italiensk glass. Den närmsta mataffären hitter du i Montelupo, som ligger endast ca 15 min bort med bil.

Njut av egentillverkad olivolja och vin

Vi befinner oss i den vackra regionen Toscana och det är här, för många, en självklarhet att tillverka framför allt eget vin och olivolja. På Borgo di Artimino är man så klart inte sämre och givetvis använder kökschefen sig först och främst av de egna produkterna i hotellets restaurang, Biagio Pignatta, där han gärna serverar traditionella rätter från regionen. Skulle du tycka att ”husets vin” passar även dina smaklökar kan du besöka den lilla shoppen Bacco Goloso, där man även säljer andra typiska produkter från Toscana.

Läs mer om Borgo di Artimino

Du bor med ett ypperligt läge

En och en halvtimmes körning tar det ca för att komma till centrum av Florens, som ligger 34 km bort, men det som är riktigt bra med Borgo di Artiminos läge är närheten till Lastra Signa. För det är trots allt bättre att låta bilen stå när just Florens står som nästa punkt. I Lastra Signa finns parkeringsplatser och vi föreslår att du fortsätter därifrån med tåg in till Florens station, som ligger mitt i smeten. Ett både bekvämt och billigt sätt att ta sig fram och tillbaka till den omtyckta kulturstaden.

Trevliga utflyktsmål

Andra trevliga turer i din närhet som du inte bör missa är området runt Montespertoli, den lilla staden Greve in Chianti med alla sina omkringliggande vinfält, det lutande tornet i Pisa och de små söta byarna Calci, Buti och Vinci. Även de historiska städerna Volterra och San Gimignano har du inom lagom dagsetapper. Cykel går att låna på förfrågan och är utan kostnad, en depositionsavgift krävs dock på €50.

Välj mellan lägenhet och rum

Det finns totalt 37 rum på Hotel Paggeria Medicea, varav vi kan erbjuda dig standardrummen, som är utrustade med Sat-Tv, aircondition, Wi-Fi, minibar och förvaringsbox. Upp i den delen som heter Borgo di Artimino ligger 46 lägenheter i fyra olika storlekskategorier. I lägenheterna har du Sat-Tv, aircondition, Wi-Fi, kylskåp och hårtork.

Läs om l√§genheterna på Borgo di Artimino

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Borgo di Artimino

Läs personliga omdömen av Borgo di Artimino som ligger i Toscana. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Borgo di Artimino. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 2 omdömen från Borgo di Artimino

Bedömning av Borgo di Artimino

Läs mer

Bedömning av Borgo di Artimino

Läs mer
 
search map