Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den lilla landsorten Capolona som ligger längs floden Arno fungerar som en naturlig port till den fridfulla och mycket vackra Casentinodalen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Staden ligger strategiskt bra i förhållande till de omgivande dalarna och har därför alltid spelat en solid roll ekonomiskt och historiskt sett i förhållande till resten av provinsen. Denna rikedom ses i omgivningarna i form av flera slott, kyrkor och andra byggnadsverk.

Capolona härstammar från medeltiden och den gamla stadsdelen som ligger längs floden är bunden samman med den motsatta bredden genom en gammal bro som förmodligen är av romersk härkomst och som flera gånger blivit restaurerad och nyligen nästan nybyggd efter att den blev hårt angripen år 1944.

Läs mer om Capolona

Idag är Capolona ett modernt industriellt och hantverksmässigt centrum i utveckling utan att mista förbindelsen till dess enkla dåtid och folkliga traditioner. I modern tid har turismen ökat i området tack vare de många agriturismi i området.

Capolona i sig själv är inte speciellt spännande men man finner de nödvändigaste affärerna samt ett par restauranger och pizzerior. Från Capolona finns det tågförbindelse till bl.a. Arezzo och Florens.

Evenemang: Under hela sommaren arrangeras det flera arrangemang i staden med underhållning i form av musik och kultur, byfester, utställningar, film under öppen himmel, teaterföreställningar samt koncerter och religiösa fester som välkomnar både unga och gamla.

Dölj texten
 
 
search map