Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Denna lilla trevliga stad har allt det man förväntar sig från toscanska små städer och byar. Med sina 13.00 invånare ligger den ibland kullarna i Valle del Cornia och är välsignad med lugn och ro. Området vid Campiglia Marittima skryter med sina vackra vyer till de Toscanska öarna och i nord mot Korsika.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Människor har brukat jorden i området under de sista 90,000 åren men de tidigaste spår man kan finna är från etruskerna och som man kan se vid Forni Fusori i Madonna di Fucinaia, nära den arkeologiska parken Parco Archeominerario di San Silvestro. Parken öppnades 1996 och här finns några av de viktigaste monumenten i området; Rocca San Silvestro är en arekeologisk utgrävning som Universitetet i Siena gör och är en by från år 1000 och som fungerade som aktivt samfund fram till 1400-talet. Om man gillar att vila mer än att se på ruiner så kan man nedanför byn hoppa i den sjö som har en naturlig källa och som har kurerande egenskaper.

Det historiska centrum i Campiglia Marittima, vars existens är dokumenterat från 1100-talet, har även det en det fascinerande monument bland annat: Rocca från 1200-talet, sockelnkyrkan Pieve di San Giovanni och den berömda bas-reliefen av Meleagro i kyrkan Chiesa di San Lorenzo. Nyligen öppnades en bar i det gamla palatset Palazzo Pretorio från 1200-talet, var man kan finna information och dokumentation om vinerna från markerna runt området.

Det finns dessutom gott om restauranger och pizzerior i staden.

Läs mer om Campiglia Marittima

Byfester: Från juni till september arrangeras åtskilliga festligheter i staden. I oktober hålls Sagra dell’Autunno som är ett gastronomiskt, kulturellt och traditionellt event. Man kan även gå på arrangemanget Natura & Cucina, som är en gastronomisk tillställning för vin, olivolja och lokalaprodukter som även inkluderar provsmakningar.

Varje torsdag året runt hålls marknad på Piazza Gallistru.

Dölj texten
 
 
search map