Semesterbostäder & hotell i Camigliano

Villa Torregiani
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Camigliano ligger i det vackra området omkring Lucca. Det är en mindre landsby som utmärker sig tack vare överdådiga villor - framför allt bör man besöka den vackra Villa Torrigiani.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Staden rymmer trots sin lilla storlek en inbjudande restaurang (serverar även pizza), en kyrka ( Chiesa di San Michele Arcangelo från 1071) och ett kapell som förfallit. Men kommunen är också känd i Italien för att vara den första till att återvinna 100 % av sitt avfall.

Villa Torrigiani
På Via del Gomberaio 3 ligger denna lyxiga, scenografiska, intressanta och imponerande villa som byggdes under senare delen av 1600-talet. Villan är byggd i barokstil inspirerad av arktitekturen från Versailles och är unik för sil stil i Toscana. De skiljer sig från andra storslagna villor på grund av utformningen av fasaden, då den består av flera olika material och detaljer. Villan är omgiven av en stor park som anlades i 1650-talet, dock är dess 'franska' uttryck i dag av nyare ursprung.

Närmiljö och utflyktsmål
Bor man i eller omkring Camigliano är det upplagt att planera semesterns utflykter då det inte så mycket handlar om att se allting, utan mer vad man vill uppleva. Det väntar makalösa upplevelser i det norra Toscana. Naturligtvis bör man besöka Lucca, men också andra städer i området inbjuder till upplevelserika dagar, så som den mindre kända staden Pistoia, Calci, Pescia och Pisa samt i området Gargfagnana staden Barga som är med på listan över vackraste medeltidsbyarna i Italien. Sedan bör man besöka grottorna i marmobergen: Equi Terme och Vindgrottan. Till sist är det möjligt och rekommenderas att besöka nationalparken och de fem byarna Le Cinque Terre i det södra Ligurien på gränsen till Toscana under en dag.

Läs mer om Camigliano

Dölj texten
 
 
search map