Semesterbostad i Calambrone i Toscana

Resort Regina del Mare

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Resort Regina del Mare ligger längst vägen mellan Tirrenia och Livorno och precis vid standen i Calambrone. Här kan du och din familj koppla av och umgås. Dessutom kan du göra flera trevliga utflykter till närliggande sevärdheter.

En plats med historia

Detta komplex kallades från början Villa Rosa Maltoni och var som många andra i närheten en koloni för skolelever som kom hit under sommarmånaderna. Både denna och de närliggande byggnaderna ritades 1925-26 och byggdes mellen 1932-34. Det är tydligt präglade av den tids futuristiska byggnads stil var klassiska former disponeras asymetriskt i förhållande till varandra. Arkitektens arbete och uppfinnighetsrikedom glömdes dock bort under många årtionden i slutet av 1900 - talet då hela området snarast liknade en bombarderad stad än ett ställe för avsklappning och sol och bad.

De senaste 10 åren har kommunen dock satsat på att åter etablera dessa badanstalter och de flesta av dem ser idag ut som de gjorde för 80 år sen. Själva fasaderna har blivit målade och renoverade så som de en gång var, därav den kraftiga och iögonfallande oranga färg som byggnaden har idag.

Läs mer om Resort Regina del Mare

Flera faciliteter

När du kör in till Resort Regina del Mare finner du en lekplats direkt till höger. TIll vänster ligger receptionen var incheckningen sker. Bakom receptionen ligger en låg byggnad formad som en halvcirkel, kallad Esedra, var alla hotellrummen samt enrumslägenheterna ligger.

Framför denna låga byggnad finns ett stort öppet område som vänder mot resten av komplexet var det ligger en restaurang med champagnerie och en utomhus terras, pool med barnpool och lägenheter i olika storlekar (två och trerumslägenheter). Vid denna byggnad finns också ett högt vattentorn designat av De Chirico som var en vän av arkitekten Angiolo Mazzoni del Grande.

En naturområde

Mellan byggnaderna och den trevliga stranden ligger ett skogsparti som är fridlyst och hör till San Rossore Naturpark. Dessa 50 meter av skog och buskar är viktiga för att kunna hålla på plats sanddynorna som ligger mellan havet och byggnaderna och som avstannar den naturliga erosionen av kusten.

Från själva byggnaderna till stranden finns det små stigar. Nära buskarna och vänd mot byggnaderna ligger också ett lekområde var det arrangeras miniclub för barn under skolloven. Skulle vädret mot förmodan inte vara bra en dag så finns det både en stor sal i mitten av byggnaden Esedra och en rätt stor teater i byggnaden mittemot. Teatern används än idag för större konferenser och speciella föreställningar.

Lägenheet eller hotellrum

Du kan välja mellan rum och lägenhet med självhushåll. Lägenheterna är rymliga och nyinredda. Det är högt till tak och bra med plats generellt i alla rummen. De har alla aircondition och TV.

Lägenheterna på Resort Regina del Mare

Studiolägenhet

lägenheterna ligger alla på första våningen i byggnaden Esedra och består av ett uppehållsrum med kokvrå och matbord samt en bäddsoffa till två personer (bäst för barn), badrum med toalett och badkar med dusch samt ett öppet loft med sovrum med dubbelsäng. Från rummet kommer man ut till en möblerad övertäckt terrass som väder mot trädgården.

Lägenhet m. 1 sovrum

Lägenheterna ligger i byggnaden vid restaurangen antigen i en förhöjd första våning, på andra eller tredje våningen. De består alla av uppehållsrum med kokvrå och dubbelbäddsoffa (bäst för barn), sovrum med dubbelsäng och badrum med toalett och dusch eller badkar.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Resort Regina del Mare

Läs personliga omdömen av Resort Regina del Mare som ligger i Toscana. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Resort Regina del Mare. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bedömning av Resort Regina del Mare

Läs mer
 
search map