Hotell i Calambrone i Toscana

Mercure Tirrenia Green Park

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Längs med den toskanska kusten, mellan badorten Tirrenia, med sin 10 km långa sandstrand, och Livorno ligger det enkla lilla samhället Calambrone där du har, förutom matställen, restauranger och pizzerior, även en sandstrand. Och det är här du hittar Mercure Tirrenia Green Park tidigare med namnet Green Park Resort, en resort med flera bekvämligheter. Detta är en plats där du kan koppla av och ha en bra utgångspunkt både vad gäller sol och bad som spännande utflykter i den vackra regionen Toscana.

Fyll dagarna med sköna sol- och badstunder

I den lummiga trädgården finns ett stort, fint poolområde utrustat med en pool för vuxna, en pool för barn, solstolar och parasoll perfekt för dig som vill lapa sol från poolkanten. Från Mercure Tirrenia Green Park har du även nära till den sköna stranden och det tar endast ca 10 min (ca 500 m) att traska dit. För att komma dit behöver du korsa kustvägen, som i högsäsong kan vara livligt trafikerad. Detta är dock inget du lägger märke till inne på hotellets område. Glöm inte bort att hotellet har en privat strand, ca 600 m bort och som håller öppet i högsäsong (1/6-30/9). Här kan du hyra solstolar och parasoll.

Om du en dag känner för att variera dig lite och upptäcka fler stränder kan du bege dig till Tirrena som har en lång skön strand, och som ligger ca 3,4 km norr om Calambrone.

När och om du behöver ta en paus från allt solande och önskar en mer aktiv semester finns det möjlighet till olika vattensporter och löpning längs stranden så klart, men du kan även spela tennis då det finns två banor inne på området. Och i närheten av hotellet, ca 3 km bort, har du två golfbanor, en med 9 hål och en med 18 hål samt en ridskola.

Väl hemma igen kan du besöka hotellets Wellness där det bl.a finns inomhuspool, jacuzzi, bastu, turkiskt bad, duschar och möjlighet till olika behandlingar. En del aktiviteter är mot avgift på plats.

Uppleva något av det bästa Toscana har att erbjuda

Även om du på Mercure Tirrenia Green Park har möjlighet att fylla dina dagar med sol och bad kan det vara läge att upptäcka mer av den vackra regionen. Pisa, som är ett måste, någon gång i livet ligger endast ca 22 km bort och här kan du, förutom skåda de vackra kända byggnaderna, strosa runt bland mysiga gränder och äta gott på någon av stadens lokala trattorior. Men det finns mycket mer att upptäcka och som inte ligger så långt bort, nämligen de små söta byarna Calci, Buti och Vinci (norr om Pisa) eller de underbara och historiska städerna Volterra ( 71 km) med sin helt makalösa utsikt och San Gimignano (94 km) med sina tinnar och torn.

Låt smaklökarna få sin beskärda del

På Mercure Tirrenia Green Park äter du bra och du kan få dagens alla måltider om så önskas. Le Ginestre, så heter restaurangen som serverar ett typiskt toskanskt kök i form av buffé med smaker från Medelhavet och både mat och dryck håller bra kvalitet. Om du känner för en god aperitif innan maten eller en välbehövlig avec efter kan du bege dig till en av de två baren som kan erbjuda dig det mesta.
Ute vid kusten står det ofta fisk och skaldjur på menyn men Toscana är kanske mest känd för sina goda kötträtter. Så om du längtar efter ett ”äkta” toskanskt kök bör du bege dig en liten bit inåt landet. Du behöver inte åka långt för att äta bra men de det gärna en halvtimmes bilfärd

Rum för både par och familjen

Det finns totalt 148 rum på Mercure Tirrenia Green Park fördelade på totalt sex olika byggnader, huvudbyggnaden samt fem tvåvåningshus utspridda på tomten. Här finns olika rumstyper att välja mellan. De är trevligt och komfortabelt inredda med aircondition, Sat-Tv, Wi-Fi, minibar, telefon och hårtork.

Läs mer om Mercure Tirrenia Green Park

Läs om rummen på Mercure Tirrenia Green Park

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map