Buti, Toscana Palio i Buti

 
Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

De olika kvarteren klär sig i historiska färgglada kläder och intar sina fasta platser i stadens centrum där hästarna löper igenom stadens centrum. Vinnaren (och även kvarteret) belönas sedan med Il Palio som är en flagga.

Den 13 september 1848 höll man en hästkapplöpning där den duktigaste jockeyn fick 12 guldmynt. Redan den 14 januari 1805 höll man den fest för Sant´Antonio som sedan skulle bli den tradition som man fortsätter med även idag.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

På ett möte den 15:e december 1960 bestämdes det att stadens befolknings skulle delas upp i sex kvarter och varje kvarter fick en varsin av de sex kyrkor som staden hade. Varje kvarter fick även en färg: kyrkan Pievania (blå med vitt kors), kyrkan San Francesco (gult och svart), kyken San Rocco (vit och röd), kyrkan Ascensione (grön och svart), kyrkan San Nicolao (vit och svart), kapellet Case Popolari (från Croce – röd och svart).

Den första kvarters- uppdelade hästkapplöpningen hölls 1961 då Pievania -kvarteret vann. Efter många års successfulla hästkapplöpningar skedde det oundvikliga år 2007; två hästar kom i närkontakt i en av de farligaste kurvorna, en jockey dör och det blev många skadade och två blev handikappade. Man är mycket ledsen över denna händelse och gör allt för att undvika att liknande händelser inträffar igen.

Loppet: På den stora dagen, efter den heliga mässan för hästskötarna är det tradition att träffas i sitt kvarter för att prata och äta den tarditionella måltiden trippa (ko-mage). Efter lunch går alla kvarter genom staden fram till torget frmaför kyrkan var hästarna välsignas och omkring 14:45 startar loppet.
Det hålls två lopp var det till varje lopp väljs tre hästar som ska tävla mot varandra. Sedan hålls ett tredje lopp var vinnaren koras.

De hästar som vinner de tre första loppen kämpar om finalen. I allt hålls fyra lopp. På söndagen innan hästkapplöpningen överlämnas flaggan (Il Palio) till prästen som behåller den fram tills den nya vinnaren koras.

Hela denna dag avslutas med en stor fest där varje kvarter lagar sina egna specialiteter.

 

Rekommendationer till dig

Agriturismo Castiglioncello

Cantagallo, Toscana

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima, Toscana

La Torraccia di Chiusi

San Gimignano, Toscana

Populärt i Toscana

search map