Semesterbostäder & hotell i Buti

 
Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Denna trevliga lilla stad ligger fridfullt bland de toscanska kullarna 22 km söder om Lucca och 28 km öster om Pisa. Buti bjuder inte på stora kulturella sevärdheter men stämningen i staden är autentisk och präglas otroligt lite av de stora grannstädernas massiva turism. Trots att här inte finns några stora kulturskatter så är staden känd för något, nämligen sina hästkapplöpningar som även kallas för Il Palio, precis som man känner det från Siena.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Faktiskt är stadens invånare så fascinerade av de fyrbenta djuren att barnen red till skolan länge efter krigsåren, faktiskt helt till 80-talet var det precis liika vanligt att komma till skolan på egen häst som det var att cykla eller gå. Speciellt olivodlarnas barn, som bodde uppe på olivlundarnas branta sluttningar, red till skolan varje dag.

Buti borde dessutom vara känt för annat än deras Palio, för bland kullarna omkring Buti växer otaliga oliventräd och gårdarna i detta område framställer något av Italiens (och därmed världens) bästa olivolja.

Läs mer om Buti

I stadens finns ett rikt urval av caféer, restauranger och pizzerior, så är man här inte längre än en vecka, behöver man nästan inte äta middag på samma ställe två gånger. Dessutom är staden nära förbunden med dess grannstäder, varför man på en radius av ca. 5 km. kan hitta allt från små till väldigt stora supermarket, marknadsplatser med olika aktiviteter från antikvitetsmarknad till matvarumarknad till kläder och krimskramsmarknad, m.m.. Grannstäderna råder dessutom över fina butiker, flera restauranger och massor av liv.
Tycker man om aktivet under semestern kan det nämnas att det omkring Buti finns 25 km. cykelväg, vilket bör uppskattas då det inte är vardagsmat i Italien.

Stadens historia

Buti har enligt uppgift romerska anor, dock är dessa fullständigt destruerade efter otaliga krig mellan de gamla bystaterna Pisa, Lucca och Florens, var staden blev bränd, förstörd, uppbyggd på nytt för att åter bli riven ner. Man hörer om Buti för första gången omkring år 1000, då den uppstår som centrum omgiven av försvarsverk som Borgana Panicale, Farneta, S. Stefano in Cintoia, Nocce, Tonini, S. Giorgio och S. Agata. Några är idag fullständigt nedsjunkna I jorden medan andra står kvar I ruiner och några reser sig stolta från medeltiden.

Buti är idag en stad med 5.500 invånare och består av två stadskärnor: Buti och Cascine som är förbundna av en väg som går längs Rio Magno genom samhället La Croce.

Intressanta monument

Borgen Tonini reser sig upp över Buti och är rik på byggningar från 1600- och 1700-talet. Den viktigaste av dessa byggningar är Villa Medicea, som heter så då den byggdes av Medici-familjen omkring 1550.

Nedanför borgen kommer man till stadens centrum och sockenkyrkan S. Givanni Battista. Kyrkan är ursprungligen antik men blev i början av det förra århundradet utvidgad och restaurerad. Under Pisas herredömme (omkring år 1300) hade Buti 11 kyrkor. Utav dessa 11 ska nämnas, förutom den just nämnda, den romerska kyrkan S. Francesco på Piazza S. Francesco och kyrkan Santa Maria delle Nevi. Den sistnämnda är det möjligt att komma till om man följer Via dei Molini som för till Monte Serra. Kyrkan är beliggande där var den gamla borgen Panicale låg och härstammar troligtvis från 1200-talet.

Traditioner från Buti

Det omtalade Palio är en av de största traditionerna i Buti. Hästkapplöpningen heter Palio di S. Antonio och är en årlig attraktion som tar plats den första söndagen efter den 17 januari. Varje kvarter klär ut sig med historiska dräkter och intar deras fasta platser i paraden genom stadens centrum och om eftermiddagen vid själva loppet belönas den vinnande hästen, jockeyen och kvarteret med Il Palio, som är en typ av flagga.

För ytterligare information och upplysningar om de olika lagen och rutten på loppet: www.paliodibuti.org og her:

Buti hedrar dessutom sitt förflutna med den religiösa och folkliga festen Sagra della castagna (Kastagnefesten) som avhålls varje år den tredje söndagen i oktober. Bearbetning av kastanjer, både som livsmedel och som konstnärlig till möbler och liknande, härstammar från området vid Buti.

Dölj texten
 
 
Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Toscana

search map