Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Buonconvento hör utan tvivel till Toscanas mest bedårande och pittoreska städer.

Den ovanligt välbevarade stadsmuren från 1379 med praktfulla gotiska portar (det är en skam att tyskarna förstörde den stora sydliga porten Porta Romana år 1944) som bildar den perfekta inramningen på de små snirkliga gatorna, som är i perfekt harmoni med husen i rödsten. När du går runt här känns det ofta som om tiden stått stilla. Illusionen är dock inte mer perfekt än att du hittar banker, restauranger, butiker och barer (supermarket ligger tursamt nog utanför det historiska centrum).

Även om vi befinner oss i Toscana, som inte precis saknar pittoreska städer, är Buonconvento en verklig sevärdhet och den enda orsaken till att den inte är mer besökt är dess placering. Hade staden legat på toppen av en kulle istället för på botten av dalen, hade den varit överfull av turister största delen av året.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Toscana

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

search map