Agriturismo i Bucine i Toscana

Tenuta Lupinari

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Du kör längs en liten toskansk grusväg och bakom kullarna och träden dyker plötsigt ett borgtorn upp. Vid sidan av slottet ligger en charmerande agriturismon, som drivs av de härliga systrarna, Antonella och Marianna som har ärvt sin njutning av livets goda från deras far som köpte egendomen när de var små.

Borgen är ett mästerverk av arkitekten Gino Coppedé

Oavsett vilka arkitektoniska erfarenheter du har så är Villa Coppedé imponerande. Slottet är byggt av den berömde arkitekten Gino Coppedé, skaparen av det eleganta kvarteret i Rom som bär hans namn och som även har lagt namn till den arkitektoniska "Coppedé Stilen". Salarna och slottets yttre är målat av den kände konstnären Galileo Chini.

Stort fokus och uppmärksamhet på kvalitet i det enkla

Föreställ dig en lupp som svävar över Toscana, den svävar över de lugna och vackra kullarna vid Siena och Arezzo, och just här finns ett litet slott i en park omgivet av en samling stenhus i den karakteristiska toscanska stilen. Huvudrollsinnehavaren i ställets historia är Antonio Pellegrino som ägde egendomen och under många år arbetade med vin- och olivoljeproduktionen samt renoverade den medeltida byn som hade förfallit under många år men som nu är en charmerande oas bland de toskanska kullarna. Hans arv till sina döttrar Antonella och Marianna var hans intresse och passion för vin och för kvalitet även i de små enkla tingen. De två döttrarna driver idag vingården vidare tillsammans med deras mor och med stor passion och stolthet för deras vin och olivolja lyckas de skapa en familjär och närvarande stämning i fantastiska omgivningar. Antonios dröm och arv var att skapa en gård som kunde framhäva områdets traditionella produkter och samtidigt hysa gäster, inte bara från Italien utan från hela världen.

Vingården består idag av ca 130 hektar skog, vinodlingar och olivlundar (ca 2 600 träd), det produceras fantastiskt vin och olivolja av hög kvalitet, Antonios dröm lever vidare.

Poolen

Poolen (på 20 X 8 m.) ligger diskret placerad på egendomen ned mot skog och olivlundar. Med andra ord en perfekt plats för total avkoppling.

Restaurangen

I restaurangen kan du låta dig väl smaka av det berömda italienska kökets läckerheter. Gårdens kockar tillagar maten till stor del med gårdens egna produkter, både toskanska och traditionella italienska rätter. Restaurangen är enbart öppen för middagsservering undantaget onsdagar och söndagar. Dessutom kan ni äta er mat ute på den härliga panoramaterrassen när årstiden och vädret tillåter och på så sätt både njuta av maten och de vackra omgivningarna. Skulle ni däremot föredra att äta "hemma" i lägenheten så ska ni bara beställa kvällen innan eller på morgonen i receptionen. Menyn varierar dagligen och består av antipasto (förrätt), primo (förrätt nr. 2), secondo (huvudrätt) och dolci (dessert). Vid särskilda högtider som påsk, nyår och födelsedagar utökas menyn till en buffé som erbjuder ett brett urval av typiska lokala rätter baserade på årstidens produkter. Deras "söta" kök är även det riktigt gott och kanske särskilt mor Angelas Tiramisu! Till barnen har man en egen meny som är avstämd utifrån deras önskemål. I händelse av allergier eller särskilda önskemål (t.ex. vegetarisk mat) så går det att få särskilda menyer.

Frukost

Frukosten serveras i den vackra salongen i huvudbyggnaden från kl. 8.30 till 10.30, kan även ätas på terrassen. Frukosten är typiskt italiensk och lite åt det söta hållet. Hembakade bakelser, yoghurt med olika produkter som färsk frukt, nybakat bröd, hemlagad sylt och marmelad men även skinka, ost , äggröra och bacon. På bordet står mjölk (varm och kall), mokka kaffe, juice, te och vatten. Espresso eller cappuccino serveres om så önskas. Har man inte frukost inkluderad i sitt boende går det att köpa till på plats om så önskas, man ska bara ge besked senast kvällen före.

Läs mer om Tenuta Lupinari

Husets viner...

Man säger att den magiska balansen vid vinframställning är mellan jorden, klimatet och människan.....och inget kunde vara mer sant! Jorden ska vara lämplig och Toscana, med sina kullar rika på märgel, kalksten, lera och silt är en vinodlares dröm. Tenuta Lupinari, mellan provinserna Arezzo, Siena och Florens, ligger mitt i hjärtat av det hela. Klimatet ska vara solrikt men inte för varmt med ljusa dagar och svala nätter med en lätt vind så inte klimatet blir för fuktigt. På Tenuta Lupinari gör alla dessa faktorer sig gällande. Människan ska sen tolka allt detta för vinodlingen kan inte själv den behöver hjälp av ett huvud som vet hur man botar utan att förgifta och styra produktionen för att framhäva jordmånens speciella karaktär. Drivkraften i det hela är hjärtat, hängivenheten och passionen.

Vinhuset framställer fyra vinsorter, två röda och två vita. De röda framställs på druvorna Sangiovese och Canaiolo och de vita på Trebbiano och Malvasia. Samtliga dessa druvsorter är typiska för Toscana.

Husets olivolja...

15 hektar av egendomen är dedikerad för olivlundar och huset har totalt 2 600 olivträd. Sorterna är de främsta av de som odlas i Toscana så som lecithin, frantois, moraiolo samt pendolino och från dessa blandas olivoljan för att ge en balaserad smak och en speciell ljusgrön färg och en fruktig arom med en lite bitter och kryddig eftersmak. Skörden startar i november och om ni har nöjet att besöka Tenuta Lupinari under denna period så kan ni provsmaka den helt färska olivoljan, som år från år har olika doft och arom. Måste smakas på en nyrostad bruschetta!!

Matlagningskurser

Har ni har lust att delta i matlagningskurserna och lära er några av hemligheterna i det toskanska köket? Tenuta Lupinari bjuder in er till köket i en eller flera dagar så ni kan lära er att tillaga några av de lokala, traditionella rätterna eller att bara välja rätt vin till maten! Fördjupa er i toskansk gastronomi i små grupper, kurserna hålls på slottet (en helt unik upplevelse!) och varar ca 3 timmar som avslutas med lunch eller middag med alla de rätter som ni har tillagat tillsammans.

Lägenheter eller rum

För att hålla en avkopplande semester med totalt lugn och ro som värnar om privatlivet är de tio lägenheterna på Tenuta Lupinari en perfekt kandidat tack vare de stora rummen (från 80 till 250 kvm), indredda med milda färger och tidstypiska möbler för att skapa en elegant och klassisk atmosfär. Varje lägenhet har aircondition, kök eller pentry samt plattskärms-TV. Du kan även boka rum om du så önskar och kan då ankomma valfri dag.

Läs om l√§genheterna på Tenuta Lupinari

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Tenuta Lupinari

Läs personliga omdömen av Tenuta Lupinari som ligger i Toscana. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Tenuta Lupinari. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 3 omdömen från Tenuta Lupinari

Super upplevelse

Vingården/slottet är fantastisk och verkligen värd ett besök. Vi hade en super vecka med god mat, vinprovning mm.
Allt i allt en super upplevelse!

Läs mer

Härligt ställe

Fint och barnvänligt ställe. Ligger ut på landet utanför byn Bucine.

Läs mer

Bedömning av Tenuta Lupinari

Läs mer
 
search map