Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Bilsemester i Toscana - Italien kulturella hjärta

Många delar av världen är kultur ”något extra”. Något att göra på sin fritid. Men i Toscana är kultur närvarande överallt. Regionen bjuder på en unik koncentration av storslagna, historiska städer, där Florens och Siena är de viktigaste. Men regionen är också full av små charmiga landsbyar som har varit bebodda sedan etruskerna (900 – 400 f.Kr.). Du kommer uppleva de mest pittoreska landskap, några av historiens viktigaste konstverk samt mat och vin i en klass för sig när du kör runt i vackra Toscana.

Bilsemester i Toscana ger dig de perfekta omgivningar för en semester med fokus på upplevelser, nöjen och avkoppling – allt med dig själv som din egen reseledare. Ta en avstickare till en by i bergen, och doppa fötterna i en stenbassäng från klassisk tid, fylld av en naturligt varm källa. Eller stanna till och ät en bit mat på en traditionell, familjedriven restaurang. Här kan du glädja smaklökarna med salt, lokalt producerad prosciutto-skinka, vällagat oxkött av hög kvalitet, pappa al pomodoro (tomat och bröd i en läcker stuvning – en toskansk specialitet) och ett glas smakfullt Chianti.

In-Italia kan hjälpa dig skräddarsy din bilsemester till Toscana så den blir helt rätt i förhållande till dina önskemål.

På bilsemester i Toscana ska det finnas utrymme för raster

I nästan alla städer och landsbyar i Toscana kommer du ha tillräckligt att se och göra. Det finns massor av dolda skatter i de mindre kända byarna, och du blir aldrig helt färdig med att utforska denna kulturrika italienska regionen. Det är heller inte ett problem att hitta ett hotell eller ett annat ställe att övernatta på som passar just dig och din familj.

Hus och villor att hyra, lantliga hus som förvandlats till moderna hotell; mysiga Bed and breakfast längs de vackra vägarna, familjevänliga agriturismo och residens med alla bekvämligheter samt mysiga boutiquehotell i städerna – Toscana har en rad fina alternativ när du behöver en välbehövlig natts sömn och kanske tillbringa ett par dagar när du tar god tid till att titta på dina omgivningar.

Nordliga Toscana är rikt på upplevelser

På vägen genom norra Toscana du uppenbarligen håller i de historiska städer Lucca, Florens och Pisa.

När du är i området runt Lucca och kör runt i bil kan du med fördel passa på att utforska de mäktiga Apuanska Alperna. Ta gärna vägen förbi den mindre kända bergsbyn Barga, en av Toscanas många dolda pärlor som erbjuder en fantastisk panoramautsikt över bergen.
Vägen från Lucca till Pisa längre söderut är full av oförglömliga landskap och spännande platser där du kan bo under semestern. Pisa är naturligtvis ett måste för de flesta som besöker Toscana.

Staden är mest känd för Det Lutande Tornet från 1100-talet som lutar åt sidan, eftersom grunden till byggnaden var för svag. Pisa har dock liksom de flesta städerna i Toscana, mycket mer att erbjuda än dess landmärke. Förutom att uppleva Piazza del Miracoli som är Pisas vackra historiska centrum, kan du beundra många intressanta monument i staden.

Ta också din bil och kör utanför Pisa där du kan besöka Calci kloster och basilikan San Piero a Grado. I detta område finns också många naturliga, varma källor.

Siena – en av Toscanas vackraste städer

Siena är Toscana näst största stad och en nära rival till Florens när det gäller kultur, arkitektur och historia. Staden är behaglig och stämningsfull, och här kan du lätt tillbringa en dag eller två på din bilsemester. Låt dig imponeras av Sienas många spännande palats, till exempel Spannocchi på det överväldigande vackra torget Piazza Salimbeni. Spannocchi-palatset var Sienas första renässanspalats och byggdes i 1473.

Fasaden på Sienas domkyrka är också en syn du inte bör missa. Det är också där resterna av en kyrka som man uppgav skulle arbetas vidare på efter digerdöden 1348, vilket minskade Sienas befolkningen från 100.000 till 30.000. Ifall kyrkan blivit färdigbyggd skulle den varit Italiens största katedral. Skulpturer av Michelangelo pryder kyrkans utomhusmiljö, och invändigt kan du se de utsökta fresker av Pinturicchio samt konstverk av Donatello.

Koppla av i Bagni di Petriolo

Efter ditt stopp i Siena kan du ta bilen och köra den lilla turen på 20 minuter – så kallar en skön toskansk upplevelse på dig igen. På huvudvägen från Siena till Grosseto ligger nämligen Bagni di Petriolo; naturligt varma källor som romarna och senare familjen Medici njöt gott av. Det är skyltat mot baden från vägen och du ska bara följa den pittoreska floden Farma för att hitta fram.

De varma källorna rinner ner i en serie små bad, som slutar i en stor pool där människor lindrar sina ömma axlar genom att sitta under det rinnande vatten. Vattentemperaturen är 43 grader vilket gör ett besök i Bagni di Petriolo perfekt på en kylig dag. Om du hellre vill svalkas ner rekommenderas ett dopp i Farma floden.

Lokalbefolkningen samlar lera från flodstränderna eftersom de torkar och pulveriserar. När det blandas med vatten från källorna blir det till en slags minerallera som spa-bad säljer för en förmögenhet – men i Petriolo är det gratis. Källvatten sägs bota allt från förkylning till artrit, och det borde göra huden mjukare. Det är värt ett försök.

Toscana har massor av varma källor och du kan lätt bli beroende att ta en varm, naturligt badkar bland de vackra toskanska kullarna. Den mest kända är Saturnia källorna i det vilda Maremma området, ungefär en timmes bilresa söderut från Siena.

Bilsemester i södra Toscana - en förbisedd attraktion

Många som tillbringar en semester i Toscana, glömmer att gräva i allt att den södra delen av regionen har att erbjuda. Det är dock ingen anledning för det är ett vackert område med många attraktioner.

Besök till exempel djupt fascinerande Città del Tufa, som består av tre olika byar som fortfarande är bebodda: Pitigliano, Sovana och Sorano. Dessa tre städer bildar en triangel runt ett dramatiskt landskap där byggnaderna sedan etruskerna har konstruerats av de porösa, vulkaniska tuffstenar.

Pitigliano är den största av de tre städerna och du bör vara försiktig när du kör in här: Staden är omgiven av djupa raviner på tre sidor. Detta har fungerat som beskydd mot fiender genom tiderna, och skyddet var komplett med ett fort i öster. Här i dessa natursköna omgivningar kan du ta fina bilder, eller bara njuta av åsynen till de utmärkande byggnader och hisnande panoramiska utsikter.

Ta en vecka eller mer för att utforska Toscana med bil och få en semester du sent vill glömma.

>>> Se även vår sida med information om hotell och semesterbostäder i Toscana.
>>> Läs våra tips för en bra bilsemester i Italien.

 
search map