Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer vid Badstränderna i Toscana

Alla städer vid Badstränderna i Toscana

Semester vid stränderna i Toscana

Stränderna är på flera håll fina sandstränder medan städerna skiljer sig mycket från varandra. Från den "stora gamla damen" Viareggio med sina art nouveau hotell till den lilla lyxorten Forte dei Marmi, till de lite mer folkkära badorterna som Tirrenia, Cecina Mare, Marina di Massa och Marina di Pisa. Enstaka mindre städer som Castiglioncello och den trevliga staden San Vincenzo har lyckats behålla sin gamla charm och prägel då här bor människor året runt.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Badsemester i Italien innefattar ofta att man ska hyra solstolar och parasoller från allt från en liten slant till skyhöga priser, och ofta kan man inte ens få första raden mot havet då de alltid är reserverade för lokalbefolkningen som kommit till stranden de senaste 100 åren. I Toscana gäller samma sak. Det vill säga, att i de flesta städerna har man mestadels privata stränder men det finns som regel en liten bit offentlig strand (ofta av sämre kvalitet) som man bara kan lägga sig på utan att behöva betala. I Toscana finns också det stora undantaget som heter Vada, badorten som ligger söder om Castiglioncello och Rosignano Solvay, där riktigt mycket av den bred, fina och kritvita sandstranden är offentlig.

 

Semesterboende längs kusten och stranden i Toscana

Längs Toscanas nästan 400 km lång kustlinje finns en uppsjö av hotell och semesterlägenheter, som kan användas som en bra utgångspunkt för en kombinerad bad- och kultursemester. Vi har valt ut några av de mest populära semesterbostäderna här nedan, så att du kan få ett första intryck av härligheterna.

>> Läs mer om semester i Toscana

Läs mer om Badstränderna i Toscana

Hotell vid strand, kust och hav i Toscana

Hotel Baia del Sorriso i Castiglioncello
Med en praktfull utsukt över bukten Baia del Quecetano med alla sina populära badställen, är Hotel Baia del Sorriso ett av våra absolut mest populära ställen längs den toscanska kustlinjen. Ett litet hotell med en egen strand och med massor av atmosfär - och cirka 10 minuters promenad intill en trevlig stad. Det är Toscana när det är som bäst!

Vill du ha lite mer rustik charm, ska du nästan alltid vara beredd på att ta dig 10-15 km bort från kusten och in i landet, upp på backarna, där det finns semesterlägenheter med och utan pool.

Villaggio Rosa dei Venti i Vada
På Villaggio Rosa dei Venti finns bra faciliteter (stor pool, internet på rummen) och ni bor i läckra semesterlägenheter som är uppförda år 2008 och ligger nära de populära stränderna vid Vada. Samtidigt har ni de toscanska backarna i bakgrunden, med möjlighet för dagsutflykter till kulturstäder inne i landet.

Dölj texten
 
 
search map