Hotell i Asciano i Toscana

Castello di Leonina Relais

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Castello di Leonina byggdes ursprungligen som en försvarsborg på 1200-talet. Därpå har det tillhört familjen Chigi, och det har bland annat nyttjats som sommarresidens av Cardinal Fabio Chigi, som senare blev påve under namnet Alexander VII. Det var först år 2003, och efter många år av renovering, som det gamla slottet återuppstod i all sin storhet, och idag framstår det som ett stämningsfullt och mycket smakfullt semesterställe, varifrån du har utsikt mot själva Siena (10 km bort).

En av Toscanas bästa utsikter

Det gamla slottet ligger verkligen vackert ute på landet, och utsikten över de karaktäristiska backarna Crete Senesi blir man aldrig trött på att titta på. Landskapet ändrar karaktär många gånger under löpet av dagen, på grund av solljuset, och är du en fotograf, kommer du kunna spendera hela semestern med att ta bilder på de spektakulära omgivningarna. Castello di Leonina är också den perfekta utgångspunkten för utflykter i närområdet, och Siena är naturligtvis ett måste att besöka när du befinner dig på dessa kanter. Kör du några fler kilometer längre söderöver, kommer du till det fantastiska vinlandskapet runt Montalcino, där du kan smaka på det berömda rödvinet Brunello. I närheten hittar du också den vackra dalen Val d'Orcia, som är med på UNESCOs världsarvslista, och bara här finns nog med upplevelser till en hel semester. Fortsätter du mot norr, kommer du till tornens stad, San Gimignano... och detta är bara en liten del av allt du kan uppleva.

Läs mer om Castello di Leonina Relais

Skäm bort dig själv på det gamla slottet

Om du väljer att spendera semestern på Castello di Leonina, kan du nyttja ställets goda faciliteter, som bland annat omfattar en reception som är öppen dygnet runt, bar/lounge, tvättservice, konferenssal, samt ett SPA med turkiskt bad, jacuzzi och möjlighet för olika typer av behandlingar och massage. I trädgården bakom slottet hittar du ställets härliga pool, där du kan njuta av tillvaron på en solsäng, och eventuellt under ett skönt parasoll om solen blir för stark. Du behöver inte heller lämna stället om du blir hungrig, för frukosten är naturligtvis inkluderat i priset, men du har också möjlighet att äta både lunch och middag på den bra och ansedda restaurangen Le Terrazze (också öppen för utomstående gäster). Under sommarsäsongen är et möjligt att njuta av dina måltider utomhus på terrassen, om du inte föredrar den smakfullt inredda restaurangen. Har du lust att cykla i det vackra landskapet, kan du fråga i receptionen, då de har ett litet urval av cyklar som de lånar ut till gästerna, efter först-till-kvarn-principen.

Smakfulla rum med bra komfort

På Castello di Leonina finns totalt 21 rum i flera olika kategorier. Standardrummen är som du kanske kan förstå mindre, och inte lika praktfulla, som suiterna, men alla är vackert inredda i en klassisk stil. Alla rum har som minimum telefon, satellit-TV, minibar, aircondition, kassaskåp, samt badrum med toalett, dusch eller badkar och hårfön.

Läs om rummen på Castello di Leonina Relais

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map