Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Många menar säkert att det är omöjligt att finna en stor spännande stad i Toscana med många sevärdheter från både Medeltiden och Renässansen men som samtidigt inte är full av turister. Denna staden finns och den heter Arezzo.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Antikviteter och guldsmycke

Staden är en av Toscanas mest förmögna och är i övriga Italien speciellt känd för sin stora tillverkning av guldsmycken och många antikvitetsbutiker. Staden fick ännu en fjäder i hatten då stora delar av Roberto Benignis berömda film "Livet är vackert" spelades in på stadens gator.

Arezzos historia går helt tillbaka till etruskerna då den var en av detta mystiska folkslags starkaste städer. Den blev sedan en viktig stad under Romarriket och sevärdheter från båda dessa perioder kan beundras på stadens arkeologiska museum som för övrigt ligger nära den romerska amfiteatern.

Läs mer om Arezzo

Ett ännu mer spektakulärt minne från forntiden är den bronsstaty från den etruskiska perioden som man ser många kopior av runt om i staden.

Största sevärdheten

Från Medeltiden kommer flera spännande kyrkor som bl.a. Pieve di Santa Maria med den besynnerliga facaden och domkyrkan. Men stadens största attraktion för konstälskare finner man i kyrkan Chiesa di San Francesco där en av renässanskonstnären Piero della Francescas största och mest fantastiska verk befinner sig.

Piazza Grande

Arezzo har flera trevliga gator med ett stort urval av butiker, restauranger och caféer. De flesta glädjs nog ändå mest åt Piazza Grande där antikvitetsbutikerna ligger tätt. Här ser man fascinerande exempel på butiker som idag använder de gamla lokaler med stora stenskrankar som använts från Medeltiden fram till idag.

Dölj texten
 
 
search map