Semester på landet Agriturismo i Toscana

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
1

Hämtar innehåll

Går du i tankar om en upplevelserik semester på landet i det härliga Toscana? Dig själv och din partner eller hela familjen tillsammans på en romantisk bondgård omgiven av vinmarker mitt i det böljande toskanska landskapet? Massor av plats att röra sig på, frisk luft och möjlighet att kombinera roliga aktiviteter med avkopplande semester? Att se glädjen i barnens ansikte när de stiftar bekantskap med gårdens djur eller leker i barnpoolen? Lugna och rofyllda kvällar med utsikt till solnedgången och ett glas rödvin i handen – kanske rent av producerat på gården ni bor på?

Vad är agriturismo?

En agriturismo i Toscana kan vara mycket. Det kan vara ett charmigt Bed and Breakfast, med hemlagade toskanska specialiteter på restaurangens meny varje dag. Eller en rymlig lägenhet på en gård – med restaurang och i vissa tillfälle med ert eget kök där ni kan kocka med lokala och naturligt producerade råvaror som du finner på din agriturismo.

Agriturismo – som löst betyder bondgårdssemester eller semester på landet är en växande fenomen i Italien, och Toscana är en av de ledande regioner i detta sammanhang. Fenomenet växer i takt med att fler och fler upptäcker att agriturismo är det perfekta sätter att kommer bort från vardagens stress, samtidigt som man kommer helt nära in på den italienska kulturen och inte minst lär känna lokalbefolkningen.

Definitionen på en agriturismo är att det ska vara en viss nivå på produktionen av de produkter som produceras på stället. Annars är valet ganska fritt och det ger dig många möjligheter när du ska välja ditt semesterboende.

Agriturismo är ett härligt vis att utforska Toscana på

När du håller semester på en agriturismo bor du långt bort från de stora hotellen och semesterkomplex där du ofta träffar betydligt fler semestergäster än lokalbefolkning. På samma vis kan du bo förhållandevis nära en spännande storstad – i Toscanas tillfälle till exempel Florens eller Siena - eller en rad charmiga och sevärda småstäder där du finner butiker, caféer, restauranger och sevärdheter. Toscana har som andra regioner i Italien en fin storlek så din agriturismo kommer alltid ligga på behagligt köravstånd till städerna.

Som du säkert vet har Toscana förutom sina världsberöma vinmarker, kuperade landskap, djupa skogar, berg och fascinerande medeltidsstäder också en attraktiv och bildskön kustlinje. Här kan du njuta av strandlivet, äta färskfångad fisk, bada och koppla av. På några av de agriturismo vi förmedlar i Toscana styr placering och läge möjligheten att krydda semestern på landet med en dag på stranden.

Smaka på Toscanas fantastiska viner

Få italienska regioner liknas med ett frodigt landskap, varierat lantbruk och bildsköna omgivningar i samma grad som Toscana. Därför är det ett upplagt val att hålla en skön semester på en äkta agriturismo där du kan komma nära in på förvandlingen av naturens rikedomar till vin eller läckra produkter. Det ska dock också vara avkopplande när du är på semester, och många agriturismo i Toscana har pool där du kan svalka dig efter en varm toskansk sommardag.

Toscana är bland annat berömt för de enastående vinerna som produceras i regionen. Därför är det självklart en möjlighet att din agriturismo i Toscana kan vara en vingård. På detta vis kan du njuta av de smakfulla vinerna i genuina pittoreska omgivningar. Det finns ju trots allt inte mycket som säger ”Toscana” och ”semester” som ett välsmakande glas vin på en vingård i Chianti vindistrikt, medan du kopplar av i de lugna och fridfulla omgivningar.

En pittoresk och lärorik semesterupplevelse

När du väljer agriturismo som semesterform finns inte den minsta risken att du kommer hem från din resa med en känsla av att du egentligen kunde firat semestern på vilken soliga, anonyma plats som helst i världen. Håller du semester på en agriturismo i Toscana kommer du med garanti få en tillfredsställande känsla med hem i resväskan, att du fått en sann toskansk upplevelse.

Förutom det härliga i att inta din vällagade mat på samma ställe som råvarorna är producerade på, kan en gårdsvistelse också öka din och barnens medvetenhet om hur våra matvaror odlas och kommer ifrån, samt det oersättliga värde jorden, djuren och naturen har. Att se maten och vinerna skapas och följa med i vardagslivet på en italiensk agriturismo är en upplevelse i sig, och något ni kommer minnas länge. Kombinerat med avkoppling, sol och sköna stunder blir det inte mycket bättre. Unna dig själv och din familj denna upplevelse.

Tre av våra populäraste agriturismo i Toscana

Med In-Italia kan du komma på semester på flera olika agriturismo i Toscana, och vilken som är bäst beror helt på dig och dina behov. Nedanför ser du tre riktigt trevliga och typiskt toskanska agriturismo så du kan få inspiration till din resa:

Agriturismo Montalbino
Vid den lilla landsbyn Montalbino som ligger vackert placerad bland kullarna i Chianti finner du denna stämningsfulla ekologiska gård. Gården har flera olika djur som används till lantbruk, samt är känd för den enastående olivolja som blir producerad här. På Agriturismo Montalbino kommer du jorden nära in på, maten och djuren, samtidigt som du kan slappa vid två pooler när solens strålar blir för varma. Gårdens restaurang är absolut utsökt och här kan du bland annat, i tryffelsäsongen – smaka på vit tryffel som du själv kanske varit med och funnit under dagen. Är du intresserad av ekologi, lantliga omgivningar och det äkta Toscana får du en oförglömlig semester på Agriturismo Montalbino.

>>> Läs mer och boka Agriturismo Montalbino här

Agriturismo Le Querciole
Denna familjära och trevliga gård ligger på gångavstånd från den mycket charmiga och genuina staden och kurorten Casciana Terme. Här får hela familjen en perfekt bondgårdssemester på riktig toskansk manér. Gården odlar och producerar flera grödor, som man kan få lov att vara med och skörda. Det finns snälla djur som barnen gärna får besöka, bl.a. kaniner, höns och hästar. Hela familjen kan dessutom fritt nyttja Agriturismo Le Quercioles sköna pool och barnpool – och skulle ni bli trötta av bad i poolen kan ni vandra bland olivträden och vinmarkerna till centrum av til Casciana Terme där ni finner naturligt varma källor, som Toscana är så rika på.

>>> Läs mer och boka Agriturismo Le Querciole här

Agriturismo Poggio Corbello
Bondgårdssemester med sjöutsikt vid den fascinerande medeltidsstaden Massa Marittima. Låter det lockande? I så fall hälsar vi dig gärna välkommen till denna sydtoskanska agriturismo där man producerar både olivolja, vin och äkta italiensk grappa. Här kan hela familjen bo i en fin lägenhet med terrass, njuta av den lokala vällagade maten i gårdens restaurang och beundra utsikten över den vackra skön Lago d’Accesa. Något speciellt som vi vill framhäva med Agriturismo Poggio Corbello är att gården har både vildsvin och speciella hornboskap från Maremma. I den närliggande medeltidsstaden Massa Marittima kan du bland annat bsöka den vackra 1200-tals kyrkan Sankt Cerbonius Katedral. Den är byggd i romansk stil och har skulpturer av lejon på grinden. Toscana är fullt av denna typen av arkitektoniska pärlor från Medeltiden, som bara väntar på att bli utforskade.

>>> Läs mer och boka Agriturismo Poggio Corbello här

Listan ovan är bara några få exempel av vad som finns på vårt program. Vi kan varmt rekommendera dig att utforska alla möjligheter på vår hemsida, eller ringa / mejla oss ifall du har frågor eller behov för vägledning. Vi hjälper dig gärna med att arrangera en agriturismo-semester i Toscana, som lämpar sig perfekt till dig och din bättre hälft eller din familj.

>>> Läs mer om agriturismo i Italien

 
search map