Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Att luta dig tillbaka i en behaglig stol på terrassen eller i trädgården, efter en lång dag med historiska sevärdheter och promenader i landskapet, är något av det du kan se fram emot när du spenderar semestern på en agriturismo eller vingård i Chianti. Med ett gott glas... Chianti i handen, så klart. Det kompletta lugnet och friden runt omkring dig, blir bara stört av cikadernas sång, medan du njuter av solnedgången över kullarna och de djupa kryddrika blomsterdofterna som sprider ut sig i den milda kvällsluften.

Chianti har det bästa från stad och land

Låter det härligt? Denna kombination av avslappning och upplevelser av landets fridfulla skönhet och massor av kulturella sevärdheter i städer, landsorter, kyrkor och palats, det är det du får när resan går tll Chianti och du väljer en agriturismo som bas. Kasta in en pool som pricken över i, gott om plats som både du och barnen kan röra er på, en autentisk toscansk, romantisk stämning, och läckert lagade lokala rätter baserade på färska råvaror... och naturligtvis de lokalt odlade, världsberömda vinerna att skölja ner alla läckerheter med. Den största risken du löper, är att du kommer att önska att semestern varar för alltid. 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

På många vingårdar i Chianti har du möjlighet för att välja att bo i en lägenhet, så även om du befinner dig på landet behöver du inte kompromissa med komforten. Och självklart kan du smaka på, och köpa hem, gårdens hemlagade läckerheter - ofta olivolja och viner - medan barnen klappar djuren på de ställen som har djurhållning. Agriturismi och vingårdar har oftast en egen restaurang, och skulle den inte ha det, kommer du enkelt kunna hitta goda platser att äta på inom promenadavstånd, eller genom en kort biltur.

>>> Läs mer om agriturismo i Italien
>>> Läs mer om agriturismi i Toscana

Charmiga landsorter

Chianti är självklart inte endast de stora, historiska städernas hemregion - här finns många små landsorter med typiska kullerstensgator och mysiga torg, som ofta härstammar från etruskernas tid. Mellan vingårdar och olivlundar, på en backtopp vid slutet av en kringlig väg, hittar du den typiska Chianti-landsorten. Kyrkotornet sträcker sig naturligtvis upp över de andra husen, och en espresso på torget är ett bra sätt att starta din dag innan du utforskar landsortslivet och de smala gränderna. 

Av de lite större och mer livliga städerna, kan nämnas Panzano, Castellina och Radda, samt naturligtvis Greve som av många anses vara porten in till Chianti. Greve är bland annat känd för sitt speciellt formade torg, som har tjänat som marknadsplats för de närliggande slotten och landsorterna sedan medeltiden. I Greve kan du också besöka kyrkan Santa Croce som bär prägel av både medeltiden och Renässansens arkitektur. 

Tre härlig agriturismi i Chianti-området

Här nedan ser du tre exempel på fantastiska ställen att spendera semestern på, på landet i Chianti. Söker du själv på In-Italias hemsida kommer du snabbt att upptäcka att dessa tre förslag bara är en bråkdel av vår stora katalog. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du behöver tips och råd inför din resa till Chianti.

Agriturismo Collelungo
Vacker, stillfull vingård i pittoreska, fridsamma omgivningar. Pool och hemproducerat vin och olivolja. Välinredda, rustika lägenheter. Mycket autentiskt. Perfekt för både barnfamiljer och par.

Agriturismo le Querciole
En känd och älskad klassiker hos många semesterfirare i Toscana. Härlig pool och fina lägenheter. Djurhållning samt produktion av olivolja och vin. Mycket passande för barnfamiljer. 

Ristoro del Cavaliere
En liten, hjärtlig och gästfri pärla till ett överraskande bra pris. Fantastisk, charmig liten restaurang som är öppen minst ett par dagar i veckan, beroende på säsong. Mycket passande till dig som tycker om att vandra. 

 
search map