Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

På det majestätiska berget Monte Amiata ligger Abbadia San Salvatore som kom till på 700-talet genom ett kloster med samma namn. Klostret grundades av en longobardisk kung som under en jakt fick en mirakulös vision.

Under de följande århundraden växte klostret sig så starkt att det blev större än alla de närliggande städerna i makt och kom att sträcka sig ända till kusten. Sedan dalade klostrets makt men då hade redan en hel stad vuxit fram. Under 1800-talet fann man kvicksilver i berget som blev både stadens lycka och förbannelse då det både gav rikedom men också död då många gruvarbetare dog.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Idag har staden en helt speciell nästan magisk och mystisk stämning och samtidigt finns det så mycket att uppleva här och i områdena runt omkring att den är en av Toscanas största pärlor.

Läs mer om Abbadia San Salvatore

Dölj texten
 
 

Populärt i Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

search map