Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Vandring i Dolomiterna

Laghetti di Colbricon
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vi vill här presentera några av oss utvalda vandringsleder i det kända området Dolomiterna mågot som vi hoppas ska kunna inspirerar de som önskar företa en mer aktiv semester till området.

Vi har valt ut 3 vandringsleder som ligger i Parco Naturale Paneveggio som är en stor park i Trento- provinsen med varierande vegetation. I den norra delen ligger en 2700 hektar stor skog, i den östra delen ligger den Dolomitiska bergskedjan Pale di San Martino och i den väster ligger Lanorai, ett område rikt på sjöar i olika storlekar.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

”Laghetti di Colbricon”: Vill man besöka detta vackra landskap med sjöar som glittar som små pärlor uppe på ca. 2000 meters höjd, så kan man ta turen Colbricon, här finner man även många lämningar från Andra Världskriget då många soldater passerade detta område.

Vandringsleden startar strax utanför Paneveggio nära Passo Rolle var finns indikationer för att ta in på vandringsleden. Man kommer fram till sjöarna, var även stugan (rifugio) Colbricon ligger, på en stillsam vandring på ca. 30-40 minuter . Denna tur passar alla, från små barn till äldre människor och kommer man hit en helg så finner man att många tagit sig hit för att promenera i det vackra landskapet. Turen som helhet tar ca. 2 timmar.

”Val Canali”: Dalen Canali sägs vara en av de vackraste alpinska dalarna och är den södra ingången till Dolomiterna i Pale di San Martino. Denna vandringsled börjar vid parkeringen vid Villa Welsperg, som byggdes 1853 av familjen Welsperg och som idag ägs av kommunen och är en turistinformation.

Leden går mot höger i en skog som slutligen öppnar sig mot ett vackert landskap och härifrån går man förbi lokaliteten Cant del Gal tills man kommer till en punkt var Val Pradidali och Val Canali går ihop . I närheten av La Ritonda ska man ta till höger på leden Sat n. 709 mot Val Pradidali som fortsätter till stugan (rifugio) Pradidali var man tar in mot höger mot Malga Pradidali och Malga Canali. Vid Malga Canali har man ett enastående scenario över val Canali var man även ser toppen av bergen Lastei, del Coro och Sass d’ Ortiga. Härifrån går man igen mot Cant del Gal på en asfalterad väg för att slutligen komma tillbaks till Villa Welsperg. Denna vandring tar ca. 3 timmar och är av medelsvår grad.

”Marciò”: Denna vandringsled går i Paneveggio skogen och var man är på mellan 1440 och 2150 meters höjd.

Här kan man finna granar på upp till 40 meter höga, området är känt som ”violinskogen” hit kom Stradivari för att välja ut de bästa granarna för sin tillverkning av sina kända violiner. Vandringsleden börjar vid parkeringen vid Paneveggios turistinformation, och är en led som är märkt med informations skyltar längst vägen. När man passerat en övertäckt bro som leder över bäcken Travignolo så går man sedan resten av turen inne skogen, vid den sista delen av leden ska man återigen över bäcken men denna gång över en spektakulär hängbro var vattnet forsar under en i rasande fart. Denna tur är enkel och tar ca. 1 timme att gå.

 
search map