Hotell i Torbole sul Garda i Sydtyrolen & Trentino Alto Adige

Vandring vid Gardasjön i 5 dagar

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Då du reser på egen hand, bestämmer du själv hur ditt program och dina dagar ska se ut, men för att underlätta för dig har vi här satt ihop ett förslag till dig som vill utforska det natursköna området till fots. För att få ut så mycket som möjligt av turen krävs det dock att du tycker om att vandra och kan följa programmet (karta medföljer). Turerna är naturligtvis frivilliga och om du en dag känner för att göra något helt annat som t.ex. att slå dig ner på en av uteserveringarna vid hamnen och njuta av folklivet, då gör du naturligtvis det.

Hotell på resan
Dagsprogram
Galleri
Priser och avreseinformation

Ta dagen som den kommer

Nedan presenterar vi ett förslag på hur dina dagar kan se ut, dag för dag. Vi utgår från staden Torbole men boendet kan eventuellt bli på ett liknande hotell i Riva del Garda - om detta skulle inträffa så får du besked kort efter att du bokat. Standarden och förutsättningarna blir dock de samma som på Hotel Piccolo Mondo i Torbole. Denna resa kan bokas för avresa i perioden 24/4-14/9.

Kort dagsprogram

Dag 1 - Ankomst till Gardasjön och ditt hotell
Dag 2 - Vattenfallet Cascata Varone och lokala produkter
Dag 3 - Promenera på den gamla Ponale-vägen
Dag 4 - Vandra på Busatte Tempesta-leden, eller stigen till kapellet Santa Barbara
Dag 5 - Dags för hemresa - eller fortsätt resan i Italien

Du bor bekvämt på ett 3-stjärnigt hotell

Du bor i dubbelrum med dubbelsäng eller två separata sängar samt badrum med dusch eller badkar. Faciliteterna är som minimum Sat-TV, minibar, kassafack och hårtork.

Dagsprogram

Dag 1 - Ankomst till Gardasjön och ditt hotell

Du ankommer till ditt hotell i Riva del Garda där du checkar in. Här ska du stanna i fyra nätter och nu kan du välja att ta det lugnt på hotellet eller gå en tur i centrum där du kan slå dig ner på en av de trevliga uteserveringarna.

Dag 2 - Vattenfallet Cascata Varone och lokala produkter

(Karta A, totalt cirka 16 km, medelsvår). I dag kommer du att besöka det vackra vattenfallet Varone, som ligger endast ca 3 km från Riva del Garda. Vi rekommenderar dig att ta bilen till Cascata Varone och efter att du besökt vattenfallet påbörja din vandringstur till Tennosjön (karta A). Nära vattenfallet Cascata Varone, till vänster om restaurangen "La Rocchetta" ligger den panoramiska leden nr 401, som kallas Gòla, och som leder dig fram till Tenno för att sedan fortsätta till Calvola. Vid Calvola tar du vänster nerför vägen och kommer fram till den medeltida staden Canale. Härifrån når du Tennosjön på ca 15 minuter (ca 2 timmar från vattenfallet). Tennosjön kallas även för den "blå sjön" på grund av sin färg. Detta beror på den vackra omgivande skogen och de vita stenarna intill vattnet vilket ger sjön sitt vackra blå-gröna intryck. Efter denna fina tur kan det vara dags för lite avkoppling. Slå dig ner och njut av ett glas vin och en olivoljeprovning på en s.k. Agritur som ligger i närheten och som erbjuder traditionella, lokala och hemlagade produkter. När det är dags att gå tillbaka bestämmer du själv, tänk bara på att turen tillbaka också tar runt 2 timmar.

Dag 3 - Den gamla Ponale-vägen

(Karta B, cirka 13 km Riva-Pregasina-Riva, medelsvår). Först avnjuter du din frukost i lugn och ro innan det åter blir dags att ta på sig kängorna. Idag får du uppleva en led med unika vyer längs den gamla vägen till Ponale och som börjar nere i centrum av Riva del Garda. Du följer huvudvägen till Limone och tar till höger precis innan den första tunneln. Här ser du skyltarna 'Giacomo Cis trail’ och du kommer till den berömda Tagliata del Ponale, som är ett fort byggt av Österrike-Ungern riket. Efter ca 1,5 timme kommer du att se Ponales vattenfall. En asfalterad väg till höger leder till Ledro-dalen och svänger du till vänster tar den dig till staden Pregasina. Tillbakavägen är den samma som du kom.

Dag 4 - Busatte Tempesta leden

(Karta C, cirka 11,5 km, lätt). Starten på dagens tur Busatte - Tempesta når du efter ett par minuter till fots. Detta är en rundtur med underbara utsikter över sjön. Den första delen är enkel och passar även familjer och barn. Du fortsätter sedan via en trappa av metall som sitter fäst i klippan som via terrasser tar dig upp över sjön. Du bestämmer själv när du vill gå tillbaka, men stanna gärna en stund och njut av den vackra utsikten.

Du kan i stället välja en alternativ led -  stigen till kapellet Santa Barbara

(Karta D, cirka  7 km, lätt/medelsvår). Alternativt kan du ta leden till kapellet Santa Barbara, som startar vid gatan Monto Oro i Riva del Garda, leder mot Ledrosjön i riktning mot Bastione, som du enkelt når på ca 15-20 minuter längs en asfalterad väg. Här börjar leden som stiger och du följer indikationerna mot leden nr 404. Kapellet når du på ca en timme. Utsikten från kapellet är fantastisk och för att komma hem igen tar du samma väg tillbaka.

Dag 5 - Dags för hemresa - eller fortsätt resan i Italien

Efter frukost har det blivit dags för dig att åka hemåt igen, eller så kanske du förlänger din vistelse på någon av sjöns övriga orter. Gardasjön har nämligen så många charmerande platser att erbjuda och som är väl värda ett besök eller två.

Priser och avreseinformation

Denna resa kan bokas med avresa i perioden 31/3-31/10.

Priset inkluderar:
- Fyra nätter på Hotel Gardesana eller likvärdigt i Riva del Garda inkl frukost
- Parkering på hotellet
- 1 provsmakning per person av lokala produkter
- 1 inträde per person till vattenfallet Cascata Varone i Riva del Garda
- Broschyrer och kartor du behöver för att följa de utsatta leder som finns med i programmet

Priset inkluderar inte:
- Transport till och från Italien och till hotellet
- Transport i området (du har egen bil eller hyrbil)
- Övriga måltider och drycker
- Lokala skatter
- Övrigt som inte är nämnt under inkluderar

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map