Semesterbostäder & hotell i Tennosjön

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Glaciärvatten

Tennosjön är en liten bergssjö med rent glaciärvatten, som uppstod via ett jordskred från Monte Misone. Du hittar sjön nordväst om Gardasjön, som du faktiskt kan se, om du besöker de gamla bergslandsorterna Frapporta eller Canale, för här uppe har du en fantastisk utsikt över bägge sjöar - och det skogstäckta landskapet. Lago di Tenno, som sjön heter på italienska, ligger på 500 meters höjd över havet och har en area på 2,5 km². Du kan njuta av det stilfulla landskapet genom en kanottur, genom att vandra runt sjön (ca 1 timme runt hela sjön) - eller varför inte genom ett dopp i det fina vattnet?

Den djupa bergssjön

Sjöns djup varierar mycket från plats till plats, och på sin djupaste del når det 160 meter! Men man ska inte vara rätt för att bada, för som regel finns det livräddare som håller uppsyn vid sjöns badplatser. Sjön rymmer också två små öar. Den största av dem har en area på 3000 m² och är skyddad så att fauna och flora fritt får utvecklas utan mänskliga ingripanden. Den andra ön ligger under vattenytan, och kan endast ses när vattenståndet är tillräckligt lågt. Ön kallas Isola dell´86, då det var precis år 1986 som man först lade märke till den.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Nära Gardasjön

I närheten hittar du landsorten Tenno med sitt gamla medeltida slott, Castello di Tenno, varifrån du kan njuta av en vacker panoramautsikt. Precis under slottet hittar du Frapporta och Canale, två bergslandsorter från 1200-talet med smala gator och stenhus som hålls uppe av stenvalv. Här hittar du mindre restauranger och enklare butiker, och härifrån är det inte långt till Gardasjön och närmsta lite större stad, Riva del Garda.

Läs mer om Tennosjön

Dölj texten
 
 
search map