Hotell i Sesto i Sydtyrolen & Trentino Alto Adige

Berghotel

Morgonstund Aftonglöd
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotellet ligger i Dolomiternas tysktalande del. När man väl parkerat bilen i garaget så får man inte användning för den mer under vistelsen, för det finns många vandringsleder som utgår härifrån. Det finns en restaurang på hotellet och gångavstånd till flera andra matställe i den lilla byn Moso. Men också den panoramiska terrassen och två pooler inbjuder till avkoppling mellan vandringarna.

Flera vandringsleder och 150 m till landsbyn

Man gnuggar sig för ögonen och kniper sig i armen för att vara säker på att man inte drömmer. Bilden är nämligen förtrollande: de mäktiga bergen och naturens explosiva grönska står sig fint mot hotellets träbalkonger och poolen genomskinlighet. Trots sitt läge mitt i naturen så är det bara ca. 150 m ner till en supermarket och några matställen i byn Moso, medan det är ca. 2 km till den något större staden Sesto (på tyska: Sexten). Dessutom tar en rad vandringsleder utgångspunkt i just detta område, t.ex: Sesto runt (ca. 5 h), Mjölkvägen (ca. 2 h) eller Sesto -> Val Fiscalina -> Fondovalle (ca. 2 h). Samtliga med svårighetsgraden lätt / medel. Av mer krävande turer så utmärker sig Monte Elmo som ligger på 2.433 m.ö.h. Man kan även ta linbanan upp till Monte Elmo (Helmbahn) endast 1 km från hotellet så går upp till en restaurang på 2.041 meters höjd och sedan vidare till Versciaco. Vandringskarta och förslag till andra turer kan fås på hotellet.

Läs mer om Berghotel

Fördelar från den tysktalande kultur

Berghotel ligger i den tysktalande delen av norra Italien, vilket orsakar en del tydliga och uppenbara fördelar i att restauranger (både hotellets och i kringliggande städer) öppnar oftast lite tidigare än längre söderut, vilket ofta är till glädje för familjer med barn som är vana att äta middag runt kl. 18:00 till 19:00. Dessutom talar man i detta område flera språk som flytande tyska och italienska, och de flesta behärskar även engelska. Slutligen är precision och ordning en dygd för människorna i detta område så man kan förvänta sig bra information och ordning och reda under sin vistelse.

Skön stämning och atmosfär

På hotellet härskar en god stämning både om morgonen, dagen och kvällen i de många gemensamma utrymme som finns inomhus och utomhus. Det finns en rymlig reception med öppen spis, flera mysiga hörn, bibliotek, restaurang och hälsocenter med både bastu, gym, jacuzzi, inomhus-och utomhuspool (båda uppvärmda) och slutligen ett lekrum med många aktiviteter, spel, Playstation och klättervägg för barnen. Speciellt restaurangen är livlig och stämningsfull under kvällstid (här serveras även frukostbuffé), samt halvpension fungerar perfekt med en perfekt blandning av buffé och à la carte beställningar. Smaksnivån är hög medan prisskillnaden på halvpension och frukost bara är så snedvriden till gästens fördel att det bara lönar sig att boka halvpension, vilket är mycket bekvämt efter en lång dags vandring i Dolomiterna (hotellet erbjuder riktiga vandringsryggsäckar). Utomhus kommer man huvudsakligen att njuta av den vackra trädgården med solstolar och terrass med bord och stolar.

Njut av utsikten från rummet

Alla rum och lägenheter har balkong eller terrass och utsikt över landskapet. De är alla belägna antingen i huvudbyggnaden eller i en sidobyggnad som är tillgänglig utan att man ska gå utomhus. Hela hotellet hänger samman.

Välj mellan rum och lägenhet


Det finns olika rumstyper (totalt 72 rum) att välja mellan och önskar du ha tillgång till pentry går detta också bra. Alla rum och lägenheter har LCD satellit-TV, telefon, förvaringsbox, minibar och wi-fi.

Rummen på Berghotel

Dubbelrum (Monte Elmo) m. balkong/terrass och utsikt mot norr

I rummet har du en dubbelsäng samt en hörna med liten sittplats. Badrum med dusch, toalett och hårtork. Rummen ligger vända mot norr och är på ca 23-28 m². Här finns utrymme för en extra säng.

Dubbelrum (Dolomiti di Sesto) m. balkong och panoramavy

I rummet har du en dubbelsäng samt en hörna med liten sittplats. Badrum med dusch eller badkar och hårtork. Rummen ligger vända mot dalen och är på 28-35 m². Här finns utrymme för en extra säng.

Familjerum (Dolomiti di Sesto) m. balkong och panoramavy

Dessa rum består av två sovrum (varav ett med två enkelsängar eller våningssäng)och ett uppehållsrum. De badrum med dusch eller badkar, toalett och hårtork. Här finns plats för upp till två extra sängar. Baspriset är alltså för två personer med möjlighet att bo totalt 4 personer. Notera att det inte finns köksfaciliteter. Rummen vänder mot söder och är på ca 48-63 m²

Lägenhet med 2 sovrum

Dessa lägenheter (Zirben apartment) ligger i Berghotel Zirm som är förbunden med huvudbyggnaden via en 50 meter lång galleria. Här har du två sovrum (varav ett med två enkelsängar el. vån.säng) samt en hörna med liten sittplats och pentry med diskmaskin och micro. Badrum med dusch och hårtork. Rummen ligger vända västerut mot Sesto och San Candido. Ca 50 m²

Familjerum (Monte Elmo) m. balkong och utsikt mot norr

Dessa rum består av två sovrum (varav ett med två enkelsängar eller våningssäng) och ett uppehållsrum. De har badrum med dusch, toalett och hårtork. Här finns plats för upp till två extra sängar. Baspriset är alltså för två personer med möjlighet att bo totalt 4 personer. Notera att det inte finns köksfaciliteter. Rummen vänder mot söder och är på ca 48 m².

Fyrbäddsrum (Il Sole) m. balkong/terrass ut mot dalen

Dessa rum (Zirbenchalet il Sole) ligger i Berghotel Zirm som är förbunden med huvudbyggnaden via en 50 meter lång galleria. Här har du två sovrum (varav ett med två enkelsängar el. vån.säng) samt en hörna med liten sittplats. Badrum med dusch och hårtork. Rummen ligger vända österut mot dalen och är på 47 m².

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map