Semesterbostäder & hotell i Rovereto

Museo d'Arte Moderna e Contemporanea di Trento e Rovereto
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

MART, eller "the Museum of Modern and Contemporary Art of Trento" som är det rätta namnet, är stadens relativt nybyggda stolthet, med en stor permanent samling av modern konst och några specialutställningar. Muséet ligger mer eller mindre mitt i stan, så det är lätt att ta sig dit. Rent generellt har futuristerna och den moderna konsten hittat sin plats i centrum, för staden huserar också "The Casa d'Arte Futurista", där du hittar konstnären Deperos stora samling av modern konst.

Staden är dock mycket mer än bara konst, och stadens centrum är byggd i äkta tyrolerstil, vilket inte minst beror på att den ligger vid foten av Dolomiterna. Det finns många lokala butiker, en samling av utmärkta hotell och naturligtvis bra restauranger.

Reser du med offentlig transport, finns det goda möjligheter för att stanna i Rovereto, för expresståget från Rom, Florens och Verona stannar här, och det tar t.ex. endast 4 timmar till Rom.

Kommer du i egen bil, känner du kanske bäst till stadens namn som den avfart där du ska köra av motorvägen om du ska på semester vid Gardasjön. Men staden är en bra utgångspunkt för utflykter i området. Det är inte långt till den något större staden, Trento, och om du vill uppleva Verona, kan du ta dig dit på under en timme i bil.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map