Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Mer information till din resa till Sydtyrolen

Sydtyrolen, eller mer korrekt Trentino Alto-Adige som är regionens officiella namn, ligger vi foten av Alperna, på gränsen till Österrike och Schweiz. Regionen består av två befolkningsmässigt nästan lika stora provinser; det övervägande tysktalande Sydtyrol (Alto-Adige) och det övervägande italiensktalande Trentino.

På grund av regionens lingvistiska och kulturella mångfald, har den blivit tilldelas status som autonom region, en status den delar med fem andra italienska regioner. Regionshuvudstaden är Trento i Trentino-provinsen, även om provinshuvudstaden i Sydtyrolen (Alto-Adige), Bolazano, är huvudsäte för den regionala församlingen vartannat år.

Regionen, som är en av de rikaste och mest utvecklade i Italien, är ett resmål där du antingen bör ha vandringskängorna eller skidpjäxorna med i bagaget, för nästan vart än i regionen du reser, kan de se fram emot fantastiska naturupplevelser. På sommaren har du möjlighet för att utforska enastående vandringsrutter i bergskedjorna Dolomiterna och den sydliga delen av Alperna, medan vintern bjuder på massor av goda möjligheter för skidsportsaktiviteter, t.ex. i skidorterna Canazei och Madonna di Campiglio.

Regionen bjuder också på över 600 sjöar, varav de felsta ligger på 1800 meters höjd, och inte minst Italiens största och mest populära sjö, Gardasjön. I naturparken Adamello Brenta, kan du dessutom uppleva sällsynta djurarter, t.ex. brunbjörnar.

Om du får nog av naturupplevelerna, eller vill ha en paus från dem, kan du gå på upptäcktsfärd i de två provinsstäderna Trento och Bolzano. I Trento kan du uppleva den gamla renässansstadsdelen, de charmiga torgen och de vackra byggnaderna, samt borgen Castello del Buonconsiglio. Och så är det endast 50 km till Gardasjön från staden. I den sydtyrolske provinshuvudstaden Bolzano, kan du bland annat uppleva ett gammal Franciskuskloster och besöka museet där den mer än 3.300 år gamla mumien Ötzi bevaras.

>>> Få mer information om en semester i Sydtyrolen här

 
search map