Semesterbostäder & hotell i Penia

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden ligger på en liten backe och är en typisk liten bergsby med kyrkan överst på toppen och husen runt omkring. Penia passar dig utmärkt som söker lugna och vackra omgivningar men som samtidigt önskar ha tillgång till ett stort och effektivt skidområde. Den närmaste större lift ligger i Alba och är Ciampac kabinlift.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Byn ligger nära Alba och Canazei

Mellan Canazei och Penia ligger Alba och in till centrum av Canazei har du endast ca 3 kilometer. Perfekt för dig som vill bo lite lugnare men ändå ha nära till mer liv och rörelse, speciellt under vinterhalvåret när området fylls med skidentusiaster.

I Penia, som är en liten by, finns det endast en liten matbutik, en bar och en restaurang/pizzeria. Men på vägen till intilliggande Alba har du fler matställen att välja mellan, liksom i Alba och i Canazei.

Läs mer om Penia

Ett paradis både för skidåkning

Val di Fassa är känt för sin fina skidåkning som passar liten som stor. Canazei hör till ett av de mest kända skidområdena i Italien för skandinaver.¬†Skidområdet är en del av Dolomitti Superski och området Belvedere är en del av den¬†berömda Sella Ronda-rutten. Området är dessutom mycket snösäkert på grund av de många snökanonerna.

Canazei ligger på 1.460 meters höjd och de högsta skidpisterna når upp till hela 2.681 meters höjd. Området är mycket stort men skidbussarna kör ofta och är dessutom inkl. i liftkortet.

..och för dig som älskar sommaraktiviteter

Dalen Val di Fassa är även en plats som passar dig bra som tycker om att tillbringa sommarsemestern uppe i bergen. Här är mycket vackert med underbara alpängar och naturen samt bergen lockar inbjudande till både vandring och cykling. Utöver detta kan du rida, bowla, klättra, fiska, prova på bågskytte och barfotavandring.

En annan populär sysselsättning är den så kallade "fly line" där du kommer upp en aning från marken. Under sommaren kan du köpa (på plats) ett kort som heter Val di Fassa Card där du har flera rabatter att nyttja, reducerade priser samt gratis inträde till en del sevärdheter/aktiviteter.

Transport hit

Till Canazei och Penia ankommer du med bil från Brenner-motorvägen, och kör av och upp genom Val Gardena och över Passo Sella, som normalt är farbar hela året. Är Passo Sella stängt, kör du istället av Brenner-motorvägen vid Ora, och upp genom Cavalese och Predazzo igenom Fassa-dalen. Ta med snökedjor under alla omständigheter om du ska hit under vinterhalvåret.

Vill du istället flyga (större delen av vägen) hit kan du titta på förbindelser till Innsbruck i Österrike, eller till Venedig alternativt Milano/Bergamo. Från alla dessa flygplatser kör det hela vintern shuttlebussar till Canazei och resten av Val di Fassa, så det är inte strängt nödvändigt att ha en hyrbil - om du nu inte vill åka på sightseeing på egen hand.

Dölj texten
 
 
search map